Telegram, l’alternativa a WhatsApp?

Compartir

#Telegram. Segur que heu llegit aquesta paraula aquesta setmana. Quan a les xarxes socials, i en aquest cas Twitter, es parla sobre un tema i arriba a ser Trending Topic, és perquè alguna cosa important està passant.  I és que a hores d’ara, Telegram és l’única opció per desbancar, per fi o no, WhatsApp.

Les tendències a Twitter durant ahir i avui, poden observar que està a la segona posició.

Les tendències a Twitter durant ahir i avui, poden observar que està a la segona posició.


Però expliquem què és Telegram als qui encara no el coneixen. Telegram és una nova aplicació de missatgeria instantània, com per exemple BBM, Line o WhatsApp; i escrita amb llicència lliure GPL. El seu format i disseny és semblant al de WhatsApp: bàsic i intuïtiu. Els seus creadors són els germans russos Nikolay i Pavel Durov; conegut com el “Mark  Zuckerberg de Rússia”, i també creador d’una de les xarxes socials més importants del món i la més gran d’Europa: VKontakte.

La pregunta que ens fem tots és: “Si jo ja utilitzo WhatsApp i Line per què hauria d’instal·lar-me una altra aplicació similar i utilitzar Telegram?”.  Doncs aquestes en són les principals motivacions:

La seguretat. Telegran utilitza un protocol de xifratge (MTProto) per tots els seus missatges, a diferència del text planer que utilitzen les seves rivals. I si no us ho creieu, la persona que desxifri un missatge enviat per Telegram, tindrà una recompensa de $200.00,00! Tot una fita per a qui ho pugui aconseguir.

Un dels molts punts que sempre ha generat controvèrsia a WhatsApp és el double check, la senyal de color verd que indica si un missatge ha estat enviat i rebut correctament. La novetat que aporta Telegram en aquest aspecte és que a més de saber si el missatge ha estat rebut correctament com ja fa WhatsApp, amb Telegram també es pot saber si ha estat, o no, rebut i llegit pel destinatari.

Una altra avantatge de Telegram és que és disponible per a totes les plataformes, tant per a telèfons mòbil intel·ligents i tauletes, com és el cas de Android, Mac OS i Windows Phone. A més a més, properament també n’hi haurà la versió per a ordinador.

Altres possibilitats que ofereix Telegram respecte WhatsApp és, per exemple, que es poden crear grups de fins a 200 persones. En el cas que pertanyis a un grup i hi hagi persones que no tinguis a la teva agenda de contactes, aquests no podran veure el teu número de telèfon, per motius de seguretat. I si això no fos prou, també es poden enviar tot tipus d’arxius fins a 1GB de pes, fotografies, vídeos, gif, etc. 

Com a novetat respecte la competència, des de Telegram es poden crear converses privades que s’eliminaran automàticament després de notificar-ho prèviament abans d’obrir el xat.

I pel que fa als idiomes, actualment Telegram només està disponible en Àrab, Anglès i Castellà; tot i que ja s’han compromès a què si augmenta la quantitat d’usuaris, s’ampliarà a les llengues que els usuaris demanin. Des d’Ycon n’estarem pendents!

Interficie de l'aplicació

Interficie de l’aplicació

Telegram també han anunciat que ben aviat aquesta aplicació integrarà la possibilitat d’amagar la última connexió. I és que actualment Telegram està guanyant 200 mil persones diaries només a Espanya (dades oficials).

t_logo

Per més informació:

https://www.telegram.org/

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger

Iphone: https://itunes.apple.com/us/app/telegram-messenger/id686449807?ls=1&mt=8

Windows Phone (Versio Alpha): http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/migram-beta/36c719bc-5460-48b1-a61b-c276e9877a09

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: