Tenir bateria al mòbil serà obligatori per volar

Compartir

Des de fa unes setmanes existeix una polèmica mesura implementada per l’Administració de Seguretat dels Estats Units per la qual s’estableix que s’ha de passar el control de seguretat d’un aeroport amb el dispositiu electrònic carregat. És a dir, en cas de no tenir bateria en el nostre smartphone, ordinador o tablet no voldrem volar.

Ara, aquesta normativa ha creuat fronteres (i l’Atlàntic) i el Departament de Transports del Regne Unit s’ha unit a aquesta iniciativa. No es descarta que poc a poc altres països es plantegin implementar-ho.

Les autoritats han recorregut a aquesta mesura en un intent per augmentar la seguretat i confirmar la naturalesa dels dispositius electrònics. Segons l’organisme oficial, els responsables dels controls d’accés també podran sol·licitar als usuaris que encenguin els seus dispositius electrònics. Malgrat els llargs controls, les autoritats nord-americanes han considerat que actualment hi ha noves amenaces relacionades amb els dispositius, Internet i les noves tecnologies.

Segons apunta The Telegraph, és més probable que aquest tipus d’accions es duguin a terme quan es tracti de vols procedents d’Orient Mitjà o Àsia, però igualment es recomana a tots els viatgers que s’assegurin de carregar els seus dispositius electrònics abans de sortir de casa.

La implantació d’aquest estricte sistema de control dels dispositius mòbils podria provocar un debat al voltant de les infraestructures dels aeroports. Tenint en compte que en moltes ocasions els usuaris pateixen retards en els seus vols i han de romandre-hi durant llargs períodes, les autoritats haurien de facilitar accessos carregadors o endolls per recarregar la bateria dels dispositius.

FONT

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: