El cotxe Tesla compleix 1 any a l’Espai

el-cotxe-de-musk-duu-1-any-a-lespai
Compartir

El desembre de 2017, l’empresari Elon Musk confirmava a través del seu compte de Twitter el llançament del seu últim coet per a gener de 2018. Encara que al principi havia triat el mes de novembre, el quI fou director executiu de Tesla i Space X va decidir posposar la missió per a polir diversos matisos i garantir el seu èxit.

A 364 milions de quilòmetres de la Terra

Durant la presentació d’aquesta missió espacial, Musk revelava que dins d’aquell coet viatjaria, com a càrrega útil d’aquest, el seu propi vehicle. A pesar que molts van pensar que es tractava d’una excentricitat més del famós empresari, l’esportiu posava rumb a l’Espai a ritme d’Space Oddity el 6 de febrer de 2018 per a convertir-se en el primer cotxe que viatja més enllà del planeta Terra.

I ho feia conduït per Starman. Un ninot, que va rebre aquest nom en homenatge a la cançó de David Bowie, que s’endinsava a l’Espai amb un vestit espacial d’Space X. Al cap d’un any a l’Espai, Starman i el Tesla Roadster estan a 364 milions de quilòmetres de la Terra viatjant a una velocitat de 8.268 quilòmetres per hora.

Després de depassar l’òrbita de Mart el mes de novembre passat, el vehicle va començar a retrocedir en la seva òrbita heliocèntrica, eventualment arribant tan prop del Sol com la Terra. Segons explica Ben Pearson, un programador que mostra la posició en directe del vehicle a través de la seva pàgina web, el Tesla Roadster es troba actualment a 232 milions de quilòmetres del Sol i a 263 milions de quilòmetres de Mart.

El futur del Tesla Roadster a l’Espai

Per tant, el vehicle d’Elon Musk es troba més prop del Sol que de la Terra. Quin futur li oferirà? Segons expliquen els experts, el Tesla Roadster xocarà amb la Terra o Venus dins dels pròxims 10 o 20 milions d’anys. Després d’analitzar l’òrbita del cotxe, s’estima que hi ha un 6% de possibilitats que xoqui contra la Terra i un 2,6% que ho faci contra Venus.

I quin és l’estat actual del vehicle? Podrà aguantar tant temps a l’Espai? Malgrat que la radiació solar, els raigs còsmics i els nombrosos micrometeorits que han impactat contra la carrosseria han pogut modificar el xassís del cotxe, Starman i el Tesla Roadster continuen amb el seu pla de conquistar l’Espai.

Gemma
Etiquetes: