Test iPhone 7: editar vídeos amb iMovie

iPhone 7 iMovie
Compartir

El molt esperat iPhone 7 ja és a les mans dels usuaris des de fa gairebé una setmana. Després de dos Google Nexus, 5 i 6, m’he decidit a provar el terminal i tornar al món Apple. Una de les coses que m’han convençut des del principi ha estat la càmera i el fet que podia fer edició de vídeo amb l’iMovie directament al terminal. Com que tinc un canal de YouTube, aquesta funcionalitat em simplificarà molt el flux de feina i segur que m’ajudarà a fer més vídeos i perdre més temps en postproducció.

He decidit aprofitar un moment menys convencional per provar tot el procés, just per veure com és gravar, editar i pujar a Internet un vídeo directament des del telèfon, sense passar per l’ordinador i en condicions de mobilitat. Poder fer tot això mentre fas camí, agilitza molt la feina dels reporters, professionals o no. Així que vaig anar a un partit de futbol, vaig gravar durant el partit i vaig editar el vídeo directament al camp. El resultat ha estat més fàcil i entretingut del que m’esperava.

La càmera

He gravat tant amb la càmera del telèfon com amb la de selfie. La càmera del telèfon té una qualitat increïble. I comparat amb una càmera molt popular per aquesta mena de vídeos, la Go Pro, és molt més fàcil d’utilitzar i de manipular.

Comparat amb l’altre terminal de la marca, encara que el 7 Plus té una càmera millor, des del meu punt de vista la mida el fa més difícil de portar i de fer servir. Però es possible que sigui una qüestió de preferència. Els controls són fàcils de fer servir, es pot canviar entre opcions ràpidament, i a sobre té la possibilitat de gravar a càmera lenta, cosa que dóna un efecte espectacular.

iPhone 7 iMovie

iPhone 7 iMovie text

iMovie

Per anar ràpid i no perdre temps escollint vídeos o fotos, com que he fet un vídeo que m’ha agradat, l’he afegit a l’iMovie. Així que he anat fent el vídeo a l’hora de gravar. Les transicions les afegeix directament, una transició bàsica, de dissolució, i fent clic sobre ella li pots canviar els paràmetres o escollir-ne una altra.

Pots modificar un tros de vídeo o una foto: pots canviar la durada, retallar-lo, canviar la velocitat i càmera lenta o càmera rapida. Pots afegit text escollint directament diferents tipus de transicions d’entrada i de sortida, però només el pots posicionar al centre de la pantalla i a un costat.

Els efectes més emprats són el blanc i negre, pel·lícula muda, retro etc. Es poden afegir molt fàcilment i s’apliquen sobre un tros de vídeo o de foto, no sobre tota la pel·lícula. En canvi es pot afegir musica a tota la pel·lícula. També s’hi poden afegir temes que són dels tràilers interactius de l’iMovie, però no he provat la funcionalitat.

iPhone 7 iMovie

iPhone 7 iMovie efect

El final del partit, tot caminant, he afegit l’últim tros de vídeo i l’he pujat cap a YouTube directament des de l’aplicació. Desgraciadament s’ha penjat la pujada, ha quedat a “falten 10 minuts” i l’he parat. He desat el vídeo al telèfon i l’he pujat directament des de l’aplicació de YouTube: així ha funcionat perfectament.

Conclusió

Mai he fet, editat i pujat un vídeo tan ràpidament i de tan bona qualitat. Amb els antics telèfons si pujava un vídeo, ho feia directament sense editar, i amb la Go Pro havia de passar pel procés d’importació i l’edició amb una eina a l’ordinador, iMovie o FinalCut Pro. Per a les persones que es dediquen a fer vídeos, o per a la gent que vol tenir els seus records en aquest format és una molt bona eina. Per a la gent més professional també és fàcil, perquè pots tenir introduccions pre-fetes i també projectes preparats i només afegir els vídeos nous.

Us deixo el vídeo que vaig fer jo de prova i es poden veure totes les funcionalitats que he provat i la qualitat de les càmeres. L’única queixa real que tinc és que la càmera principal ha fet un reflex amb els sistema d’il·luminació del camp.

Test iPhone 7: editar vídeos amb iMovie
Valoreu aquesta publicació

Etiquetes: