Test iPhone 7: editar vídeos amb iMovie

iPhone 7 iMovie
Compartir

El molt esperat iPhone 7 ja és a les mans dels usuaris des de fa gairebé una setmana. Després de dos Google Nexus, 5 i 6, m’he decidit a provar el terminal i tornar al món Apple. Una de les coses que m’han convençut des del principi ha estat la càmera i el fet que podia fer edició de vídeo amb l’iMovie directament al terminal. Com que tinc un canal de YouTube, aquesta funcionalitat em simplificarà molt el flux de feina i segur que m’ajudarà a fer més vídeos i perdre més temps en postproducció.

He decidit aprofitar un moment menys convencional per provar tot el procés, just per veure com és gravar, editar i pujar a Internet un vídeo directament des del telèfon, sense passar per l’ordinador i en condicions de mobilitat. Poder fer tot això mentre fas camí, agilitza molt la feina dels reporters, professionals o no. Així que vaig anar a un partit de futbol, vaig gravar durant el partit i vaig editar el vídeo directament al camp. El resultat ha estat més fàcil i entretingut del que m’esperava.

La càmera

He gravat tant amb la càmera del telèfon com amb la de selfie. La càmera del telèfon té una qualitat increïble. I comparat amb una càmera molt popular per aquesta mena de vídeos, la Go Pro, és molt més fàcil d’utilitzar i de manipular.

Comparat amb l’altre terminal de la marca, encara que el 7 Plus té una càmera millor, des del meu punt de vista la mida el fa més difícil de portar i de fer servir. Però es possible que sigui una qüestió de preferència. Els controls són fàcils de fer servir, es pot canviar entre opcions ràpidament, i a sobre té la possibilitat de gravar a càmera lenta, cosa que dóna un efecte espectacular.

iPhone 7 iMovie

iPhone 7 iMovie text

iMovie

Per anar ràpid i no perdre temps escollint vídeos o fotos, com que he fet un vídeo que m’ha agradat, l’he afegit a l’iMovie. Així que he anat fent el vídeo a l’hora de gravar. Les transicions les afegeix directament, una transició bàsica, de dissolució, i fent clic sobre ella li pots canviar els paràmetres o escollir-ne una altra.

Pots modificar un tros de vídeo o una foto: pots canviar la durada, retallar-lo, canviar la velocitat i càmera lenta o càmera rapida. Pots afegit text escollint directament diferents tipus de transicions d’entrada i de sortida, però només el pots posicionar al centre de la pantalla i a un costat.

Els efectes més emprats són el blanc i negre, pel·lícula muda, retro etc. Es poden afegir molt fàcilment i s’apliquen sobre un tros de vídeo o de foto, no sobre tota la pel·lícula. En canvi es pot afegir musica a tota la pel·lícula. També s’hi poden afegir temes que són dels tràilers interactius de l’iMovie, però no he provat la funcionalitat.

iPhone 7 iMovie

iPhone 7 iMovie efect

El final del partit, tot caminant, he afegit l’últim tros de vídeo i l’he pujat cap a YouTube directament des de l’aplicació. Desgraciadament s’ha penjat la pujada, ha quedat a “falten 10 minuts” i l’he parat. He desat el vídeo al telèfon i l’he pujat directament des de l’aplicació de YouTube: així ha funcionat perfectament.

Conclusió

Mai he fet, editat i pujat un vídeo tan ràpidament i de tan bona qualitat. Amb els antics telèfons si pujava un vídeo, ho feia directament sense editar, i amb la Go Pro havia de passar pel procés d’importació i l’edició amb una eina a l’ordinador, iMovie o FinalCut Pro. Per a les persones que es dediquen a fer vídeos, o per a la gent que vol tenir els seus records en aquest format és una molt bona eina. Per a la gent més professional també és fàcil, perquè pots tenir introduccions pre-fetes i també projectes preparats i només afegir els vídeos nous.

Us deixo el vídeo que vaig fer jo de prova i es poden veure totes les funcionalitats que he provat i la qualitat de les càmeres. L’única queixa real que tinc és que la càmera principal ha fet un reflex amb els sistema d’il·luminació del camp.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: