Thomson porta la càrrega sense fils al terreny dels portàtils

Thomson, al MWC 19
Compartir

I no només això, sinó que des del portàtil permet carregar també el mòbil. Però rebobinem altra vegada al principi i comencem pel títol.

Càrrega per conducció per al portàtil

Els nostres smartphones es carreguen per inducció, una tecnologia que té un inconvenient com és la generació d’escalfor a la superfície de contacte.

Inconvenient que, en canvi, no pateix la tecnologia de conducció, que és precisament l’emprada per la francesa Thomson en els seus portàtils, fet que la converteix en la primera fabricant (que jo sàpiga) que munta un sistema de càrrega sense fils en un ordinador.

Aquest es presenta com una superfície metàl·lica que roman freda (i que, per tant, permet treballar-hi còmodament), i que carrega a través d’uns contactes que trobem a les petites potes posteriors que presenta el portàtil de la marca que permet aquest tipus de càrrega.

Les superfícies es poden tocar sense problemes, ja que no ens enrampen ni tallem el flux energètic en cap cas.

Què ens permet això? Doncs, per exemple, equipar les taules de l’oficina amb superfícies d’aquest tipus per a, quan hi arribem, posar-nos a treballar amb l’ordinador sense haver-nos de preocupar per buscar un endoll, perquè només amb ubicar l’aparell a la taula, aquest ja es començarà a carregar immediatament.

Inducció per al mòbil… des del portàtil

Al Mobile World Congress, Thomson també hi ha vingut a ensenyar un ordinador portàtil equipat amb una àrea especial (que trobem al costat dret del touchpad) que disposa del mecanisme per carregar un telèfon mòbil equipat amb suport de càrrega sense fils.

En aquest cas, la tecnologia emprada és la d’inducció, que sí que genera escalfor, però que és la que disposen els smartphones actualment.

Això ens permet traspassar energia del portàtil al telèfon amb tan sols ubicar aquest darrer a l’àrea esmentada, i acabar així d’aguantar el dia si l’hem usat de manera intensiva.

La mateixa Thomson també disposa de telèfons amb capacitat de càrrega sense fils amb els quals es pot aprofitar aquest sistema i explotar aquesta possibilitat, partint del Cronos (M57) amb Android 8.1 i càrrega sense fils, que es pot trobar al mercat a un preu de 149 €.

Thomson encara està en converses amb diversos distribuïdors per acabar d’ajustar el catàleg de productes que ofereix, ja que aquest pot variar entre països.

Etiquetes: