Tile – xarxa Bluetooth per trobar els ítems perduts

tile
Compartir

El futur és l’Internet de les coses, on tots els nostres aparells estaran connectats a la xarxa i així tindrem sempre accés a totes les informacions que ens poden oferir. Però també tenim objectes que no són tan intel·ligents, però molt presents i necessaris en el dia dia. Per exemple els claus, el moneder, o la bossa.

Tile és un petit dispositiu amb Bluetooth 4.0 que pot ser afegit o enganxat a qualsevol cosa i que es pot localitzar a través de Bluetooth, si ets en un radi de 30 metres a prop seu. La innovació real és que pots també localitzar el Tile a través de la comunitat i les persones que tenen instal·lada l’aplicació als seus mòbils. L’únic problema que es veu és l’esgotament de la bateria, que sembla que duri un any i no es pot canviar, però l’empresa prepara un sistema de reciclatge amb descomptes al canvi d’un dispositiu.

L’aplicació es troba disponible per a iOS i Android i crear un nou compte i afegir-hi un Tile és molt intuïtiu. Després només l’has de posar a les claus o a la càmera de fotos i sempre els tindràs controlats. El Tile també és capaç de realitzar un so quan l’estàs buscant, així que el pots trobar en un no res.

Si el dispositiu es troba fora del radi del mòbil, veuràs l’últim moment i lloc quan vas tenir contacte amb ell. A sobre, pots compartir un Tile amb altres persones com per exemple, en una oficina, la grapadora. Fins i tot es pot arribar a usar amb els animals de companyia, encara que és una mica gran per a un gat.

Finalment la característica més interessant de Tile és el seu mode col·laboratiu: crea una xarxa de localització, formada pels telèfons que tenen instal·lada l’aplicació. Tile permet als usuaris de la comunitat marcar, de manera anònima, un objecte com a perdut i tota la xarxa començarà buscar pel teu Tile perdut.

Així doncs, la seva eficiència creixerà alhora que hi ha més usuaris, o al menys que la gent s’instal·li l’app encara que no faci servir els Tiles. L’essència de Tile és la col·laboració, i també el finançament l’han obtingut per la plataforma de croudfunding Self Starter.

Podem considerar Tile part d’un futur no només d’interconnexió, si no també independent del distribuïdor de serveis d’accés a l’Internet. Amb xarxes de telecomunicacions com guifi.net, oberta, lliure i neutral, podem veure com la tendència és cap a més control i consciencia per la manera d’accedir a la xarxa.

Realment, ara només depenem del punt final de connexió, però amb més solucions distribuïdes, arribarem a perdre aquest últim impediment de la nostra llibertat tecnològica.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: