Toshiba, Vaio i Fujitsu estudien fusionar les seves divisions de PC

Compartir

Segons informa Bloomberg, l’acord podria estar tancat i ser operatiu a finals del mes vinent.

La publicació Econòmica Bloomberg revelava fa uns mesos les converses entre els tres gegants de l’electrònica per a fusionar les seves respectives divisions de fabricació d’ordinadors.

El motiu d’aquesta operació és senzill: la davallada en les vendes d’ordinadors degut a la irrupció de nous formats de dispositiu com els smartphones, que han arrabassat moltes de les funcions que antigament duien a terme els PCs.

A això se li ha d’afegir una agressiva guerra de preus, propiciada ja fa anys sobretot pels puixants fabricants asiàtics, començant per Acer i Asus i seguint amb una Lenovo crescuda després de l’adquisició de la divisió de PCs d’IBM.

Precisament, el gegant nord-americà deixava d’interessar-se pel sector PC ja que no li sortien els números.

Actualment, i tret de les primeríssimes marques en la llista dels qui més venen, a pocs fabricants els és rendible el negoci dels ordinadors personals. La venda per volum a baix cost i amb marges estrets exigeix vendre moltes màquines i estar sempre disposat a baixar el marge de beneficis per competir amb l’oferta d’una altra marca.

L’entrada en escena de nous fabricants orientals, que posen màquines de molt baix cost al mercat, ha posat la situació encara més difícil a marques establertes, que han de modificar la seva estratègia i el càlcul de guanys.

La font de Bloomberg és Hidemi Moue, CEO de Japan Industrial Partners, el fons d’inversió que va adquirir a Sony la seva divisió de PCs el 2014, i que actualment opera sota el nom de Vaio. Val a destacar que aquesta darrera (els ordinadors de la qual encara no es venen a l’Estat Espanyol) ha entrat recentment en el camp de la telefonia mòbil al Japó, en competència amb la seva antiga “casa mare”.

Guillem Alsina
Etiquetes: