Totes les novetats de Windows 10, el nou sistema operatiu de Microsoft

Compartir

Avui, tal i com estava previst, Microsoft ha presentat la nova versió del sistema operatiu Windows. Després dels noms de les últimes edicions semblava que la nova versió anava a denominar-se “Windows 9”, però Microsoft té un llarg historial de saltar-se el seu propi patró a l’hora de nomenar les diferents versions dels seus productes i ha decidit presentar Windows 10.

Microsoft no ha volgut presentar el seu nou S.O. davant d’una gran multitud, com sol passar a Silicon Valley, sinó que ha triat un grup petit de periodistes per tenir un toc més proper. Windows 10 tracta sobre la filosofia que porta buscant Microsoft des de fa diversos anys per crear un sistema operatiu que sigui multiplataforma. Windows 10 està basat en escriptori però també gaudint d’aquesta mateixa experiència en tauletes i mòbils.

W10

Joe Belfiore, un dels presentadors, ha deixat clar que l’experiència dels usuaris de Windows 8 en dispositius tàctils és positiva, encara que l’experiència d’usuaris de Windows 7 amb ratolí i teclat ho és encara més. Coma a resultat, han volgut agafar l’experiència de les dues versions per barrejat i que donés com a resultat un híbrid molt interessant.

Un punt important per als de Redmon són les empreses. A Microsoft han deixat clar que són i seran un pilar fonamental de la companyia i les que en gran part fan sostenible el negoci. Per això volen cuidar fins l’últim detall i satisfet les seves demandes. Windows 10 permetrà la gestió de dispositius de manera remota, i fan èmfasi en que les dades emmagatzemades en dispositius amb Windows 10 podran ser encriptades, de manera que la informació emmagatzemada en aquests dispositius serà segura.
Era un dels rumors més expandits sobre la nova versió de Windows, i s’ha convertit en realitat. Els de Redmon han recuperat el menú d’inici, que és una mica més gran que en versions anteriors, i li han afegit els ginys que vèiem a la pantalla d’inici de Windows 8 al lateral dret del menú. En el cas que la pantalla d’inici sigui tàctil, podrem veure també una pantalla d’inici basada en la de Windows 8.

No només s’ha renovat la interfície del menú d’inici en el seu retorn, la seva funcionalitat també ha millorat, afegint una recerca molt més clara i neta, de manera que es pot apreciar un disseny molt més minimalista. Aquesta forma també es pot apreciar en el multitasking, que ara ja no es mostrarà a la barra lateral de Windows 8, sinó que ocuparà tota la pantalla amb una icona i una foto de pantalla del contingut que té obert cada aplicació. Una cosa que recorda moltíssim a les actuals interfícies mòbils. I que sens dubte, és una cosa que té molt a veure amb aquesta intenció de Microsoft d’unir experiències.
S’esperen canvis en la “Charm bar” o com es coneix popularment, la barra d’escriptori, podent ser més personalitzada, amb un botó pel buscador i millor previsualització de les finestres. Una notícia que ha agradat als més geeks és la consola de comandaments, podent copiar text utilitzant Ctrl + V.

multitaskingw10

Finalment, Microsoft encara no ha volgut aclarir si hi haurà algun avantatge a l’hora d’obtenir Windows 10 si el comprador ja disposa de la versió Windows 8.1, o quins seran els preus definitius. Molts dels detalls de la nova versió no han estat explicats, ja que esperen fer-ho en més conferències, parlant específicament de disseny o de videojocs.

NOTA: aquest article s’anirà actualitzant amb més novetats.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: