Tots els detalls d’Apple Pay, el nou servei de pagament

Compartir

La tercera notícia més important de l’esdeveniment per darrere dels nous productes és un nou servei que Apple ha qualificat com a “revolucionari”, no tant per la seva innovació sinó pel canvi de paradigma que pot suposar. En realitat no és més que una antena NFC connectada amb l’iPhone 6, que permet fer pagaments amb el mòbil via targeta de crèdit. Fins aquí, res de nou, però com ha passat més d’una vegada, Apple no és la primera a presentar un producte, però si l’encarregada de convèncer negocis, distribuïdors, l’opinió pública i sobretot al consumidor final. La seva diferenciació recau en una seguretat cuidada fins a l’últim detall.

Apple Pay funciona de manera molt senzilla, tant per a comerços com per als usuaris. Simplement cal connectar la targeta de crèdit, encara que Apple ha assegurat que no guarda el número, pel que si es perd el telèfon, només cal desactivar l’accés o assegurar que no et tallen el dit per utilitzar les teves petjades.

7a3e8bb32f104cf9adb991e01c1dcc580357bca0_large

Una vegada agregades les targetes a Passbook, per pagar només cal tocar amb l’smartphone i validar la compra amb l’empremta dactilar del propietari. Aquesta tecnologia requereix d’un petit dispositiu en els negocis i inclou NFC, Touch ID, Secure Element i Pasbook. També és important saber que és una tecnologia únicament compatible amb el nou iPhone 6, i segurament també amb el iWatch que veurem el 2015, pel que no és un servei que comencem a veure aviat.

Apple no volia arribar a la presentació sense tenir bastants acords lligats, amb l’objectiu de donar més credibilitat al servei i sobretot obrir noves vies de negoci. Concretament, Pay suporta targetes d’American Express, Mastercard i Visa, les companyies més importants. Però a més, ja és compatible amb 220.000 botigues com Disney Store, Walt Disney, Duane Reade, McDonaldl s, Staples, Subway, Whole Foods Market o World Resort, botigues que poden sonar una mica estranyes però que tenen molta presència als Estats Units . I com no podia ser d’una altra manera, la primera botiga on es podran fer compres és a l’Apple Store.

ad95759be402e0ec81654dabadefd07e480ffe6f_large

De moment només estarà disponible als Estats Units a partir de l’octubre, i encara no hi ha data per a l’expansió del servei,però han assegurat que ràpidament arribarà a tot el món. Durant la presentació, Tim Cook ha dit que “La nostra visió és reemplaçar això (imatge d’una cartera atapeïda), i ho farem primer enfocant-nos en els pagaments mòbils”. Així que és probable que això sigui el principi d’una nova era. I és que com hem dit, la tecnologia NFC ja existeix en alguns abonaments de trànsit, targetes intel·ligents i dispositius, però encara no és la forma establerta per realitzar pagaments. La confiança d’Apple pot suposar un nou estil de vida (i compres). Què n’opineu?

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: