El truc de Tim Cook per combatre l’addicció al mòbil

tim-cook-truc-contra-addiccio-al-mobil
Compartir

Cada vegada són més els joves (i no tan joves) que admeten la seva addicció al telèfon mòbil. Persones que passen hores i hores davant la seva pantalla favorita dins de plataformes com Instagram, WhatsApp o YouTube, on el Temps sembla no existir. Per aquesta mateixa raó, i amb l’objectiu de revertir la situació, tant en iOS com Android treballen en eines per a controlar l’addicció.

Com evitar l’addicció al mòbil, segons Cook

Mentre que Google disposa de laplicació Benestar Digital, Apple compta amb una eina coneguda com a Temps de pantalla. Dues plataformes que ens ajudaran a conèixer el temps que passem en cada aplicació i que ens oferiran ajuda per a controlar el consum. Sobre elles n’ha parlat recentment el CEO d’Apple Tim Cook, qui ha admès, durant l’esdeveniment Time 100 Summit, que els usuaris de la seva companyia haurien d’utilitzar aquest tipus de plataformes per a passar menys temps enganxat o enganxada a l’smartphone.

Després de ser preguntat sobre un estudi que afirmava que la gent toca la pantalla unes 2.617 vegades de mitjana al dia, Cook va mostrar la seva preocupació i va reconèixer que:

“Des d’Apple no volen que la gent estigui utilitzant els seus telèfons constantment: “Aquest mai ha estat el nostre objectiu”.

Per aquesta mateixa raó, i entenent que la gent està contínuament consultant el seu telèfon mòbil per a veure què passa a cada segon, Cook ha demanat a la societat que passi menys temps davant del telèfon mòbil i que dediqui aquest temps a les persones.

De fet, i perquè siguin cada vegada més les persones que segueixin el seu consell, Cook ha revelat el truc que utilitza des de fa diversos mesos per a evitar passar tant temps davant de l’iPhone:

“Què és el que vaig fer? Vaig desactivar les notificacions. Em vaig preguntar al meu mateix si realment necessitava rebre tantíssimes alertes del mòbil i vaig arribar a la conclusió que era quelcom que no aportava valor a la meva vida o que no em feia millor persona. Així que vaig decidir prendre mesures. De fet, li ho recomano a tothom“.

Desactiva les notificacions!

Per a desactivar les notificacions l’iPhone, tan sols cal activar el mode No Molestar en el teu telèfon mòbil. D’aquesta manera, no rebràs cap mena de notificació i evitaràs estar pendent cada segon de la pantalla. D’altra banda, també pots acudir a la configuració del telèfon mòbil, endinsar-te en la secció de notificacions, i desactivar-les!

Si utilitzes un telèfon mòbil amb sistema operatiu Android, dirigeix-te als Ajustos del telèfon, pressiona sobre l’opció Notificacions, i silencia totes aquelles que puguin molestar-te. D’aquesta manera aconseguiràs desactivar les notificacions i emprar el teu temps en les persones que estan al voltant…

Etiquetes: