Tviso TV, el set-top box que centralitza tots els teus continguts

Compartir

Un únic aparell per dominar-los a tots, podríem dir del Tviso TV en relació als continguts televisius. I és que la proliferació de plataformes digitals ha fet que qualsevol de nosaltres pugui haver de necessitar diferents aparells per controlar-les totes.

Un exemple: podem veure la TDT a través de la televisió, Movistar+, Vodafone TV o el servei de la nostra operadora sintonitzant el seu descodificador (la qual cosa exigeix canviar de comandament a distància), i Netflix a través de la smart TV o d’un altre set-top box (tornem a canviar de comandament).

I què passa quan hem de buscar si determinat contingut el té una plataforma o altra? I si, senzillament, volem buscar un contingut que facin en aquell moment o a la carta entre totes les nostres plataformes?

Tviso: la solució unificada a un món dividit

Per tal de solucionar aquest problema, la gent de Tviso, una empresa catalana amb seu a Barcelona i fundada per dos joves d’aquí, va crear ja fa temps un servei que permet buscar continguts en totes les nostres plataformes.

A través d’una interfície web i/o d’una aplicació mòbil, i després de registrar-se, els usuaris poden cercar continguts dins de totes les seves plataformes, sense haver de fer la cerca individual en totes i cadascuna d’elles.

Malgrat que alguns proveïdors de servei ja estan integrant plataformes com Netflix i Filmin en els seus dispositius i interfícies, de manera que les cerques també es realitzen en aquestes, no hi ha cap proveïdor que les inclogui totes i ens permeti seleccionar les que tenim contractades, tret de Tviso.

Part posterior del set-top box Tviso TV, on hi podem apreciar el port de xarxa, el de vídeo, l'USB, el de xarxa per cable i el connector d'alimentació elèctrica

Part posterior del set-top box Tviso TV, on hi podem apreciar el port de xarxa, el de vídeo, l’USB, el de xarxa per cable i el connector d’alimentació elèctrica

Tviso suporta les abans esmentades, a més de Rakuten TV, Amazon Prime Video, HBO, Mitele, beIN Connect, Atresplayer, i Crunchyroll, i es va actualitzant a mesura que van sorgint noves plataformes. Òbviament, necessita que aquestes plataformes li donin permís per poder accedir als seus continguts.

Però si l’app i la interfície web no passen d’un cercador que, després, ens fa anar a cada plataforma individualment per gaudir del contingut, Tviso TV va un pas més enllà, i unifica també la visualització en un únic dispositiu.

Tviso TV, el set-top box que acaba amb la resta

Basat en un miniordinador de sobretaula, amb una interfície d’usuari personalitzada bastida sobre un Windows 10, i un airmouse (un comandament a distància que funciona com un ratolí quan el movem en l’aire) per fer-lo anar, el Tviso TV es configura ràpidament: només cal tenir un compte de Tviso (que ens podem crear en el moment) i, un cop validats en aquest, donar d’alta els serveis de televisió que tenim. També ens caldrà ajustar la pantalla, escollir l’idioma (i essent una empresa d’aquí, podrem escollir el català) i connectar-lo a la xarxa Wi-Fi.

Pantalla principal de la interfície de Tviso TV

Pantalla principal de la interfície de Tviso TV

A partir d’aquí, ja podem apartar la resta de descodificadors i apps de smart TV, doncs podrem gaudir de tots els continguts des d’un únic punt. A més, les cerques que realitzem, es faran sobre tots els continguts, indistintament de la plataforma en la qual aquests es trobin.

Configuració dels serveis de pagament que tenim contractats, per poder-ne veure els continguts a través del Tviso TV

Configuració dels serveis de pagament que tenim contractats, per poder-ne veure els continguts a través del Tviso TV

A més dels serveis de pagament, Tviso TV també es connecta als serveis en línia de televisió a la carta dels canals que podem veure en obert a través de la TDT, com és el cas dels de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

La seva pantalla principal (que podem veure en les imatges que il·lustren aquest article) divideix els continguts en sèries, programes de televisió, pel·lícules, infantil, i canals en directe.

La secció de pel·lícules accessible a través de la interfície d'usuari de l'aparell

La secció de pel·lícules accessible a través de la interfície d’usuari de l’aparell

Aquesta darrera porta una selecció dels canals que emeten en obert a través d’Internet via YouTube, entre els quals se’n troben molts de fora, a més dels de la TDT i alguns de locals. Jo que sóc de Girona, puc veure Reus TV o Betevé, per exemple.

Entre els de fora, a més de portar canals tan coneguts com Al Jazeera (en àrab i anglès), Bloomberg TV (anglès), DW (alemany i anglès), RAI News (italià) o France 24 (francès, anglès i àrab), en porta d’altres més locals, com ABC7 de Florida (Estats Units). Res millor per saber què passa al món.

La secció de canals preferits dels directes; aquí podeu veure la meva inclinació als canals de 24 hores de notícies de fora

La secció de canals preferits dels directes; aquí podeu veure la meva inclinació als canals de 24 hores de notícies de fora

I això que us he explicat és només una part dels continguts que es poden trobar a la secció de directes

Machine learning per recomanar continguts

El sistema del Tviso TV, de la mateixa manera que fa l’app i el servei web (doncs es nodreixen d’allà mateix) té un sistema que “aprèn” les nostres preferències i ens recomana continguts per veure.

Així, si acostumem a veure sèries de ciència-ficció, per exemple, ens recomanarà les que no hàgim vist que puguin lligar amb el nostre gust, o aquelles antigues que el sistema cregui que, per edat, no hem pogut veure.

Igualment farà amb les pel·lícules i els programes de televisió, i a mesura que l’anem usant, anirà aprenent de les nostres preferències, pel que les recomanacions seran encara més personalitzades i donaran més en el clau.

La meva experiència: molt recomanable

Haig de confessar que no sóc un gran consumidor de continguts audiovisuals, però el Tviso TV m’ha ajudat quan, per exemple, m’he perdut algun episodi d’Està Passant, la repassada a l’actualitat en clau d’humor que fan cada vespre a TV3, així com algun reportatge del 30 Minuts, i que he pogut repescar ràpidament.

Fins fa poc, he estat usuari de Movistar+, i aquest set-top box m’ha permès gaudir dels continguts a la carta sense haver de recórrer a actualitzar el meu vell descodificador (que tenia heretat de l’època de Canal Satélite Digital, fa més de 20 anys), la qual cosa m’hagués suposat un lloguer mensual que me n’hagués encarit el preu.

També sóc molt fan dels canals informatius de 24 hores en llengües de fora, especialment en anglès, ja que em permeten mantenir-me informat del que passa pel món i aprendre l’idioma, tot al mateix temps.

En aquest sentit, el Tviso TV ha estat una eina idònia per a mi, ja que puc seguir al televisor de casa les emissions d’Al Jazeera en anglès, un dels meus canals preferits, així com de France 24 en francès i de la RAI News. Malgrat que no tinc gaire temps per veure’ls, a vegades me’ls poso de fons mentre treballo en, per exemple, la redacció d’articles per a YCOM.

Els qui sigueu pares (no és el meu cas) trobareu molt pràctica la secció de continguts per a la mainada, mentre que els més cinèfils trobareu un filó en el seu apartat de sèries i pel·lícules i la cerca integrada.

I tot plegat per 119 € amb garantia de devolució de 30 dies des de la seva pàgina web.

Algun punt a criticar? A parer meu, hagueren anat més bé construint el dispositiu sobre la base d’un set-top box amb Android, que de ben segur hagués donat una experiència d’usuari més ràpida, car l’actual a vegades és una mica lenta (però només una mica, eh!).

Guillem Alsina
Etiquetes: