Un Apple Watch amb connexió pròpia?

Compartir

Una breu entrada a la secció de notícies de la web per a desenvolupadors de la companyia de la poma mossegada ens porta a especular sobre aquesta possibilitat.

Breu, realment breu, és l’indici en forma d’entrada a la web per a desenvolupadors d’Apple en la qual la companyia de Cupertino pot deixar a entreveure un futur rellotge amb connectivitat pròpia a Internet, i amb el qual puguem prescindir, fins i tot, d’iPhone.

En aquesta entrada, Apple informa els desenvolupadors d’apps per a l’Apple Watch que, a partir de l’1 de juny, totes les noves aplicacions que siguin enviades a l’App Store per a la seva aprovació, hauran de ser natives i construïdes amb el watchOS 2 SDK o superior.

Això, d’entrada, no implica res per a futurs models del rellotge de la companyia, encara que si implicarà que les apps puguin funcionar sense que tinguem el rellotge connectat a un iPhone.

Però, quina funcionalitat pot tenir una app en un rellotge sense connexió? Francament poca, i les que puguin funcionar de manera autònoma seran per a unes poques tasques molt concretes. El que si té sentit és que, en un futur proper, les aplicacions tinguin accés directe a la xarxa de xarxes, i això només seria possible incloent connexió sense fils a Internet a l’Apple Watch.

De fer-ho -estic parlant sempre de simples conjectures-, el de la casa de la poma mossegada no seria el primer rellotge autònom en aquest sentit; LG ja va presentar l’any passat el Watch Urbane Second Edition, amb connectivitat 4G.

Aquesta s’aconseguiria mitjançant una eSIM, gràcies a la qual s’elimina la necessitat d’una tarja SIM física de cartó, el que permet prescindir d’un cert maquinari en el dispositiu i, per tant, empetitir-lo.

Ara bé, li interessa a Apple la posada a la venda d’un rellotge que pot funcionar sense la necessitat d’un iPhone? A priori us diria que no, ja que això podria perjudicar les vendes del seu telèfon, però es fa difícil poder funcionar sempre amb la pantalla tan petita d’un smartwatch, més aviat pensada per a un ús puntual, pel que us diria que en cap cas -o molt remotament- algú es comprarà l’Apple Watch i prescindirà de l’iPhone.

Un Apple Watch autònom tindria sentit, per exemple, per sortir a fer esport no havent-nos d’endur el nostre telèfon.

Evidentment, no hi ha data de sortida al mercat per a aquest possible rellotge ja que, torno a repetir, em baso en l’anunci d’Apple per especular sobre un possible futur.

Guillem Alsina
Etiquetes: