Un avió de paper transformat en dron

Compartir

Pot ser controlat amb la interficie que ens proporcionen les Google Cardboard, convertint l’experiència de vol en una vista en primera persona.

El PowerUP FPV no és un dron normal; a diferència dels habituals quadcòpters, no té una configuració d’hèlices que el faci comportar-se com un helicòpter, si no que les dues que té estan disposades a la part posterior i encarades cap enrere, donant-li l’efecte d’helices d’avió que l’impulsen.

Tampoc el material del qual n’està fet el cos principal és l’habitual en el món dels drons, doncs lluny de ser un metall lleuger o un plàstic resistent, o alguna barreja que ofereix propietats de plàstics i de metalls, empra el paper. Si, el PowerUP és essencialment un avió de paper dels de tota la vida, reconvertit en un dron.

El cos de paper ens el podem fer nosaltres mateixos tot seguint unes instruccions molt senzilles i, després, li afegim una mena de bastidor realitzat en fibra de carboni i niló que compta amb una protuberància davantera en la qual hi trobem la càmera.

El fet que ens puguem construir nosaltres mateixos la “carrosseria” del dron, fa que en puguem personalitzar el disseny (dins d’uns paràmetres), i aprofitar per dotar-lo dun disseny més aerodinàmic per aconseguir més velocitat, fer més acrobàcies en l’aire, o controlar-lo millor. Tot depèn de les nostres habilitats amb la papiroflèxia.

La comunicació amb el dispositiu de control es realitza mitjançant una connexió Wi-Fi, essent el sostre màxim de l’aparell els 300 peus d’alçada (poc més de 91 metres), i enviant vídeo en streaming captat per la càmera.

Així es munta el PowerUP FPV

Tampoc el sistema de control és l’habitual que empra la pantalla del smartphone per veure les imatges que capta la càmera davantera del dron, si no que s’aprofita de la tecnologia oferta per les ulleres de realitat virtual Google Cardboard, per proporcionar-nos un control immersiu, el qual ens permet fer girar l’avió amb simples moviments del cap.

Aquesta tecnologia de control ha estat realitzada en col·laboració amb Parrot, una de les fabricants més significades en el sector dels vehicles aeris no tripulats. En el paquet de venda del PowerUP s’hi inclou un visualitzador de Google Cardboard que inclou una goma a la part posterior amb la qual poder-lo mantenir al cap sense haver-lo d’aguantar amb les mans, amb més comoditat que les Google cardboard estàndards.

Tot i això, el control tradicional amb l’smartphone, també és possible i, fins i tot, disposa d’una funció de pilot automàtic que el fa navegar en cercles.

La campanya de Kickstarter (micromecenatge) que l’havia de permetre enlairar-se econòmicament, ha finalitzat reeixidament, pel que aquest dron ara ja s’està venent directament des del seu lloc web.

No em digueu que no és un somni fet realitat? Quants de vosaltres no heu fet mai un avió de paper pensant que us agradaria poder-hi viatjar al damunt? Doncs no en dubteu; ara per ara, aquesta és la forma més senzilla d’apropar-nos a convertir aquest somni en realitat.

Guillem Alsina
Etiquetes: