Un bon moment per actualitzar a Windows 10

Compartir

Aquells qui no ho hagin fet encara tot esperant a veure els problemes que els provoca als altres i quin rendiment els ofereix, tenen en els dies de vacances nadalenques una bona oportunitat de donar el pas endavant, ja que ara tenen temps de rectificar pels problemes que puguin patir.

Tot i que les actualitzacions gratuïtes a Windows 10 han estat nombroses, no tothom ha dont encara el pas, alguns perquè no s’hi veuen amb cor, per la por que els fa instal·lar quelcom nou i que després l’ordinador no es pugui fer servir per algun problema, o bé perquè senzillament han considerat millor deixar còrrer cert temps i veure com els va als qui ho han anat fent abans que ells.

Ara, però, mercès a aquests dies de vacances, podem enfrontar-nos còmodament amb aquesta actualització, ja que disposem del temps per rectificar i corregir coses que ens puguin sortir malament, tornar enrere en la instal·lació o fer una instal·lació neta.

Recordeu que, abans de dur a terme qualsevol acció per instal·lar el Windows 10 al vostre ordinador, és recomanable fer còpia de seguretat del contingut, dels vostres fitxers (fotografies, documents,…), ja sigui en un dispositiu físic diferent del vostre ordinador (un disc dur extern connectable per USB, per exemple), o bé en el núvol (en un Google Drive o un OneDrive, per exemple).

La instal·lació de Windows 10 no hauria d’afectar les vostres dades (hauria de ser transparent), però per si de cas, sempre val més tenir cura.

Una altra cosa a fer abans de dur a terme l’actualització és crear els mitjans de restauració de la versió del sistema que tenim actualment instal·lada, quelcom que Microsoft facilita als usuaris, ja sigui amb Windows 7 o 8.x.

En qualsevol cas, podem optar a fer una instal·lació “neta” de Windows 10, és a dir, no com a actualització d’un sistema prèviament instal·lat, per a la qual cosa Microsoft ens en facilita les eines.

Finalment, recordem que si un cop duta a terme l’actualització a Windows 10 veiem que hi ha algun problema de compatibilitat, rendiment o d’altra mena, tenim un mes sencer per tirar enrere l’actualització i tornar a disposar del sistema del qual veníem, ja fos Windows 8.x o Windows 7.

Guillem Alsina
Etiquetes: