Un contenidor intel·ligent ajuda els refugiats

Compartir

És transportable i proporciona les darreres tecnologies de traducció per videoconferència per superar la barrera idiomàtica entre metge i pacient.

En plena crisi dels refugiats que fugen de la guerra a l’Orient Mitjà, les noves tecnologies també són una ajuda útil. La majoria de nosaltres ja coneix, gràcies als principals mitjans de comunicació, les donacions de material de comunicacions (smartphones, ordinadors) que permeten als qui arriben comunicar-se tant amb els familiars que deixen enrere per dir-los que han arribat bé, com amb familiars i coneguts que tenen al continent europeu.

Recentment ha estat presentada una altra eina d’ajuda que també empra les noves tecnologies per proporcionar un servei bàsic als refugiats, el de l’atenció mèdica, superant una barrera que a vegades es torna insalvable: la lingüística.

La forma d’aquesta nova eina és la de contenidor, amb les mateixes mides i resistència que qualsevol contenidor de mercaderies dels que podem veure muntats en un vaixell o en un vagó de trens de transport de mercaderies, car d’aquesta manera -i en complir amb unes mides estandaritzades- és fàcil de transportar per qualsevol mitjà.

Al seu interior, el Refugee First Response Center (Centre de Resposta Primerenca per als Refugiats) no noméws disposa de tot el material i recursos mèdics necessaris per donar una primera atenció als nouvinguts, si no també d’un complet sistema de videotraducció asistida remotament per intèrprets, de manera que metges de tot el món puguin venir voluntàriament sense necessitar coneixements d’àrab, ni cap altre idioma intermedi com ara l’anglès o el francès, podent comunicar-se amb els pacients i entendre els seus símptomes.

D’aquest contenidor, que fou presentat a la ciutat alemanya d’Hamburg, se’n faran una desena d’unitats gràcies a la donació de la Fundació Dorit & Alexander Otto

La seva producció s’ha fet mercès a una col·laboració amb Cisco Systems i la Universitat d’Hamburg en el seu apartat tècnic, amb el suport de MLOVE.

Guillem Alsina
Etiquetes: