Una Intel·ligència Artificial crea imatges de plats de menjar a partir de la recepta escrita

Una Intel·ligència Artificial crea imatges de plats de menjar a partir de la recepta escrita
Compartir

Un equip d’investigadors de la Universitat de Tel Aviv (Israel) ha fet servir més de 50.000 receptes i fotografies de plats per desenvolupar una Intel·ligència Artificial (IA) capaç de crear una imatge realista d’un plat de menjar acabat a partir de tan sols la seva recepta escrita.

Aquesta IA genera automàticament imatges realistes de plats de menjar sense necessitar una descripció visual, només els ingredients de la recepta, com han explicat els autors de l’estudi. Es tracta d’una tasca que, a través d’un algoritme, genera imatges a partir d’un text llarg.

Per entrenar l’algoritme, els investigadors van utilitzar 52.000 receptes escrites de menjars juntament amb 24.000 imatges dels plats corresponents. En una primera etapa de la investigació, es va convertir el text de la recepta en un vector numèric a través d’un procés d”incrustació del text’ que la IA intenta capturar amb el mapeig de fragments de text semànticament similars. Després d’això, assigna els vectors de text i les imatges per alinear.

En la segona etapa, les xarxes generatives antagòniques (GAN, per les sigles en anglès), un sistema de dues xarxes neuronals, realitzen propostes d’interpretació gràfica de la recepta i analitzen les imatges de la base de dades, comparant-les amb altres descripcions fins a obtenir la imatge de la recepta final.

Segons declaren els autors de l’estudi a Digital Trends, s’aconsegueixen millors resultats quan es tracta de plats sense forma, com sopes, amanides o pasta; al contrari que amb una hamburguesa o una beguda.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: