Una nova forma de carregar el nostre ordinador portàtil

Compartir

La inclusió de ports USB de tipus C -els quals permeten la càrrega d’electricitat- als nostres ordinadors portàtils, permet que usem amb aquests bateries portàtils com les que fins ara fèiem servir amb els telèfons mòbils.

Ja no ens resulta estrany veure algú amb un aparell en forma de barra o capseta connectat al seu telèfon mòbil allà on estigui. És un carregador, i el que fa és actuar com una bateria emmagatzemant energia elèctrica. Un cop carregat, ens el fiquem a la butxaca o a la motxilla, i quan veiem que el nostre flamant smartphone ja comença a necessitar una recàrrega, el connectem a aquest aparell i ja tenim una injecció suplementària d’energia que n’allarga la vida operativa.

Aquests carregadors s’han tornat molt populars, degut no només a la necessitat de fer arribar el telèfon fins al final del dia amb vida, si no també a l’estandardització dels connectors d’energia dels terminals al format micro-USB (bé, per part de tothom tret d’Apple, és clar), que fa que un carregador qualsevol el puguem connectar a qualsevol telèfon, independentment de la seva marca.

És quelcom que, fins ara, ha quedat fora de l’àmbit dels ordinadors portàtils, ja que cadascun dels fabricants ha fet servir el connector que ha volgut, fins i tot sense haver-los unificat dins de la seva gamma d’ordinadors, cosa que significa que, per exemple, no podem usar el carregador d’un determinat model de Dell o HP per carregar un altre model diferent de la mateixa casa.

En poder transportar energia a més de dades, l’USB de tipus C està a punt de canviar això. De fet, Apple ja ha inclòs aquest tipus de connector en la seva línia de MacBook, el que permet que amb un sol port puguem tenir accés a dades així com carreguem la màquina. I és de preveure que el moviment de la companyia de la poma sigui seguit per la resta de fabricants, el que podria dur, a mitjà/llarg termini, a una estandardització com la que ja va tenir lloc en el passat amb els smartphones.

Això deixa la porta oberta per a què es puguin fabricar, ara si, carregadors en mobilitat per a portàtils. De fet, el primer exemplar per a la gamma MacBook, anomenat Voltus, ja s’està preparant, i és molt probable que el puguem fer servir amb dispositius d’altres marques a mesura que els fabricants incorporin l’USB de tipus C com a port i cable de càrrega per als seus ordinadors.

Segons els fabricants de Voltus, que han organitzat un crowdfunding per finançar el projecte al conegut lloc web Kickstarter, aquest giny és capaç d’estendre el sostre operatiu d’un nou MacBook fins a 13 hores amb una sola càrrega.

A més d’això, també n’augmenta la connectivitat; el nou MacBook només inclou un port USB de tipus C. El voltus inclou, a més d’aquest, dos ports USB 3.0 compatibles cap enrere, pel què, i un cop connectat el Voltus al MacBook, podem connectar al primer aparell els dispositius USB que vulguem, els quals seran reconeguts pel Mac.

Guillem Alsina
Etiquetes: