Una quarta part dels televisors venuts aquest any seran 4K

Fotografia de mark Krynsky a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

El futur a llarg termini ens depara la definició 8K, quan el 4K ja hagi entrat a totes les llars.

Fotografia de portada de mark Krynsky a Flickr sota llicència Creative Commons

Fa uns anys va ser l’HD i el Full HD. Després va venir el 3D (que no va arribar a quallar comercialment) i el smart TV. I ara, si hom vol estar “à la page”, ha de tenir un televisor amb definició 4K.

Aquestes sigles corresponen a pantalles que estan dividides verticalment en 4.000 píxels, i la seva adopció ha crescut espectacularment des del 2013, any en el qual encara no representaven ni un 1% del mercat.

Segons dades proporcionades per la consultora GfK conjuntament amb la Consumer Technology Association (l’antiga CEA, organitzadora del CES) i de les quals se’n fa reflex Statista, enguany es calcula que una quarta part dels televisors venuts a tot el món ja seran 4K o superior, amb especial èmfasi en aquesta resolució.

Infographic: 4K TV: The Resolution Revolution | Statista
Trobareu més estadístiques a Statista

I el futur que ens espera, segons les mateixes entitats que han dut a terme aquest estudi, és superar el 4K per arribar a resolucions 8K i superior. És de suposar que tan sols és qüestió de temps, de que el 4K s’esgoti comercialment i llavors calgui tornar a impulsar les vendes.

Guillem Alsina
Etiquetes: