Vector Watch: smartwatch amb fins a un mes de bateria

Compartir

Busca oferir un sistema optimitzat per fer durar al màxim la bateria, però prou flexible per a què no esdevingui un ecosistema tancat.

La companyia suïssa Vector va presentar ja fa unes setmanes un nou model de rellotge intel·ligent, d’aparença tradicional i dotat d’un sistema operatiu de desenvolupament propi que no és Android Wear ni cap altra plataforma, i que bàsicament permet la personalització de l’aparença de l’esfera del rellotge (on es mostra l’hora) i la connexió amb múltiples serveis en línia, com ara Facebook o el correu electrònic.

Busca l’elegància del rellotge tradicional amb la funcionalitat més pràctica del rellotge intel·ligent, presentant-se en dues variants: de caixa rodona, sota el nom de Vector Luna, i amb caixa rectangular, sota la denominació Vector Meridian. Al seu torn, de la variant Luna n’hi ha tres versions: Contemporary (per als amants dels looks més actuals), Classic (com el seu nom indica, més d’acord amb l’estètica de tota la vida), i Performance. Aquesta darrera és una versió ‘tot terreny’ amb classificació IP.

La pantalla en tots els casos és monocromàtica; segons Vector, en un rellotge intel·ligent no ens cal color per satisfer les tasques que ha de dur a terme i, sens dubte, amb una pantalla monocromàtica s’estalvia bateria.

Precisament aquest és el punt més fort dels rellotges intel·ligents Vector: el disposar d’una bateria que pot arribar a durar un mes ininterrompudament sense haver-lo de recarregar.

No només la pantalla és minimalista, si no també el sistema operatiu, que busca oferir les funcions justes i necessàries, buscant el sempre delicat equilibri entre la plena funcionalitat i l’estalvi, per tal de reduir el consum energètic sense que el dispositiu deixi de ser pràctic i ampliable de cara al futur.

Entre les funcionalitats que disposa, i a més de donar l’hora i connectar-se amb el smartphone per donar-nos a conèixer tot el que s’esdevé en línia al nostre voltant, disposa també de cronòmetre i comptador de temps cap enrere, múltiples zones de temps, sensors que compten les passes que dóna l’usuari, les calories consumides o la qualitat del son (sempre i quan el portem posat mentre dormim) tal i com fa la polsera de fitness Fitbit.

La cerca d’una interfície d’usuari pràctica ha fet que l’empresa fabricant també es fixi en com interactuem amb el rellotge físic. Així, per tal d’indicar que un missatge ha estat vist, a Vector s’han empescat un mètode curiós i senzill: un sol gest de canell, una sacsejada, ens permet donar el ‘vist’ a un missatge entrant.

De la mateixa manera, el rellotge també disposa de diversos modes d’ús, com “a la feina” o “dormint”, de manera que ‘sap’ quin tipus d’informació ens interessa rebre segons el moment del dia en el qual ens trobem, i actua en conseqüència discriminant les informacions que ens mostra.

És possible, a més, connectar-lo amb aplicacions de tercers, especialment amb el sistema de gestió de cues de treball IFTTT, que ens permet encadenar accions que s’executen depenent dels missatges entrants, el que permet als usuaris més avançats personalitzar el comportament del rellotge segons el que s’esdevingui al seu voltant.

De moment podem adquirir a l’avançada (pre-order) dues versions del Luna (el model rodó) per 399 euros, i el Meridian pel més mòdic preu de 229 euros.

I vosaltres què preferiu? Un rellotge d’estètica clàssica i funcionalitats avançades encara que espartà en la presentació per tal d’economitzar recursos i allargar la vida operativa de la bateria? O bé us podeu permetre carregar el vostre smartwatch cada dia o dos dies a canvi de gaudir d’una pantalla a color? En aquest darrer cas, trobeu necessària la pantalla a color en aquest tipus de dispositiu?

Guillem Alsina
Etiquetes: