VIA Viega, nou tablet Android “rugueritzat”

El VIA Viega
Compartir

Especificacions de maquinari justes per a un dispositiu la principal virtut del qual és la seva gran resistència en entorns exigents i que posen en perill la integritat de l’equip.

VIA ha anunciat el nou tablet Viega, pensat per al seu ús en entorns industrials, empresarials i d’altres que requereixin d’un dispositiu reforçat, resistent a la pols, l’aigua i els cops.

El Viega disposa de certificació IP65, el que significa que es troba totalment protegit contra la pols (és a dir que, teòricament, no pot entrar una sola partícula dins seu), i és resistent a les esquitxades de l’aigua, tot i que no se’l pot submergir.

El tablet VIA Viega, amb les cantonades protegides

El tablet VIA Viega, amb les cantonades protegides

També compta amb protecció contra cops i vibracions, el que li permet resistir caigudes des de fins 2 metres d’alçada. La pantalla està constituïda per un panell de vidre temperat, molt més resistent que els materials habituals.

Pel que fa a les especificacions tècniques, el Viega no brilla precisament per la seva potència: el processador és un ARM Cortex-A9 de doble nucli a 1,2 GHz, 1 GB. de memòria RAM i 16 d’emmagatzematge. La bateria té una durada estimada de fins a 9 hores en funcionament.

La càmera de fotos/vídeo posterior és de 5 Mpx. amb enfocament automàtic mentre que la davantera és de 2 Mpx. Disposa també de ranures microSIM (per tarja telefònica el que li permet connectar-se a Internet per 3G), microSD, 2 ports microUSB, sortida HDMI i presa d’auriculars, amb altaveus interns.

En l’apartat de connectivitat, i a més de la ja comentada ranura microSIM per a una tarja de dades, el VIA Viega disposa a més de les típiques connexions Wi-Fi, Bluetooth 4.0 i NFC.

Passant al programari, les seves especificacions són, en aquest cas, com les del maquinari, bastant espartanes, comptant amb la versió 4.2 d’Android. Recordem que la darrera versió de la plataforma del robot verd és la 4.4 KitKat.

En el sistema s’hi inclouen funcionalitats de seguretat com el xifrat/desxifrat de dades assistit per maquinari i capacitats de gestió integrades mitjançant el conjunt d’eines d’integració VIA SMART ETK.

Finalment, comentar que aquest tablet “rugueritzat” pensat per a ambients de treball molt exigents i en els quals la integritat dels equips es pugui veure compromesa, ofereix 3 anys de suport de longevitat.

Nota: el terme “rugueritzat” no està acceptat per l’IEC i, per tant, seria una incorrecció emprar-lo en català, però a causa de la popularitat del terme, he decidit incorporar-lo en el text entre cometes.

Guillem Alsina
Etiquetes: