Vilablareix comptarà amb un Tecnoateneu

Compartir

La població gironina comptarà amb un espai obert per a què tothom pugui experimentar, crear i créixer a nivell de coneixement intrínsec de les tecnologies.

Aquest divendres dia 13 s’inaugurarà a Vilablareix (municipi de l’àrea urbana de Girona) el Tecnoateneu, un espai obert per a què tothom qui ho desitgi pugui experimentar amb les noves tecnologies.

El Tecnoateneu no serà res més que el que en el món anglosaxó s’ha anomenat un hacklab o hackerspace, només que deu al seu nom a la voluntat de localitzar-lo adaptant-lo al català i a quelcom tan intrínsecament unit a la nostra cultura com són els ateneus, especialment els populars.

El de Vilablareix actuarà com a punt de trobada de totes aquelles persones que tinguin un especial interès en el món de les tecnologies i, especialment, en experimentar-hi de manera lliure. Per tant, serà un espai obert a totes aquelles persones que vulguin experimentar amb temes com la robòtica educativa, la impressió 3D, els drons o la programació.

La filosofia dels makers serà un dels eixos que conduirà l’activitat d’aquest local. L’altre serà el del programari lliure i obert; compartir i, així, créixer a nivell de coneixements tant individualment com en conjunt, és un altre dels eixos que ha motivat el naixement de la comunitat maker i que mou els hacklabs.

Les entitats que impulsen aquest projecte són HackerSpace Base42, El racó dels robotaires, impressores3D.cat i Ingenium Creatiu, que compten amb el suport i implicació de l’Ajuntament de Vilablareix.

La inauguració del Tecnoateneu de Vilablareix es durà a terme aquest divendres dia 13 al mateix local, situat a l’Avinguda Lluís Companys número 63, local F.

Guillem Alsina
Etiquetes: