Vivo presenta smartphone amb 6 ‘gigues’ de RAM

Compartir

A més d’aquesta quantitat de RAM, també disposem de 128 GB d’emmagatzematge intern i un sensor Sony per a la càmera.

La fabricant india de smartphones Vivo ha presentat recentment, i en un acte celebrat a la Xina, el nou telèfon intel·ligent Xplay 5 Elite, del qual en tenim coneixement a través del lloc web especialitzat en telefonia mòbil GSM Arena.

Què té d’especial aquest model de smartphone? Doncs a banda d’una pantalla doblegada que, a primer cop d’ull, és idèntica a la dels Samsung Galaxy S6 i S7 Edge, una quantitat de memòria RAM fins ara inèdita en un telèfon intel·ligent: 6 Gigabytes.

La utilitat pràctica d’aquesta quantitat és discutible, ja que la majoria de nosaltres fem servir el mòbil d’una manera en què no acostumem a necessitar tanta capacitat, podent ser pràctic en el sentit que per disponibilitat de recursos, les aplicacions que executem no es tancaran tan sovint com ho fan en un terminal amb 2 o 3 GB.

Un terminal amb aquesta quantitat de RAM seria indicat per a l’execució d’un sistema operatiu convergent, és a dir, connectat a una pantalla externa, un teclat i un ratolí, de manera que la interfície del telèfon es convertís en un escriptori informàtic capaç d’executar aplicacions que en traiessin tot el suc.

No és el cas del Xplay 5 Elite, el qual compta amb un Android normal i corrent. Això si, de la darrera versió, la 6.0.

Per la resta, el Vivo Xplay 5 Elite compta amb un sensor per a la càmera de fotos/vídeo principal de 13 o 16 Mpx (com que no hi ha dades oficials a la web, no puc assegurar quina de les dues quantitats exactament).

L’emmagatzematge intern no és ampliable, és a dir, el terminal no disposa de ranura microSD, però tampoc és que li faci molta falta, car integrats hi trobem 128 GB.

El microprocessador que fa funcionar aquest potent conjunt és un Snapdragon 820 de Qualcomm, de doble nucli i funcionant a 2,15 GHz. Es tracta de la CPU més potent per a dispositius mòbils de la marca nord-americana, a la qual s’hi afegeix una GPU Adreno 530 per a l’apartat gràfic.

La pantalla és de 5,43 polzades, amb una densitat d’aproximadament 541 pppi una resolució de 1.440×2.560 i, com ja he dit abans, doblegada als costats de la mateixa manera que ho està la dels coneguts Galaxy S6 Edge i S7 Edge de Samsung. De fet, estàticament aquest terminal s’hi assembla molt als dos de la companyia sud-coreana.

En l’apartat de seguretat, també comptem amb un lector d’empremta digital, tal com ja disposen molts terminals de primera línia de les empreses més conegudes. La bateria també la podríem qualificar com “de campionat”: 3.600 mAh.

No puc dir-vos si el Vivo Elite X5 arribarà al mercat català, però és possible que es pugui adquirir en botigues en línia que actualment ja venen els productes de la marca india a través d’Internet a Europa, com ara Gearbest.

També comptem amb un “germà petit” d’aquest model, l’XPlay 5, el qual munta el Snapdragon 620 i 4 GB de RAM.

Guillem Alsina
Etiquetes: