VMware aposta pel núvol híbrid

Compartir

Com ja és costum de la companyia líder en l’àmbit de la virtualització, aquesta ha aprofitat la seva cita barcelonina (el congrés VMworld; se’n celebra un altre als Estats Units) per presentar les novetats i la seva estratègia de futur de cara als mesos vinents.

En aquest cas, l’aposta pel núvol híbrid és clara, i es recolza en els números que Pat Gelsinger ha ensenyat durant la conferència inaugural: avui, un 15% de les empreses treballa amb núvol públic, i un 12% ho fa amb privat, podent emprar un i altre model depenent de les tasques (núvol híbrid), mentre que VMware estima que el 2030 un 52% de les empreses emprarà núvols públics i un 29% núvols privats.

És per això que la nova arquitectura cross-cloud de VMware permet la creació de núvols públics, privats, i híbrids, amb especial èmfasi en aquests darrers, i inclou noves versions dels productes vSphere, Virtual SAN i vRealize. Tots aquests productes presenten compatibilitat amb contenidors.

VMware també ha presentat Kubernetes amb la plataforma Photon, el que facilita la virtualització de dispositius i serveis propis de la xarxa. Gràcies als serveis que incorpora, la plataforma Photon ofereix una plataforma d’infraestructura nativa del núvol per a desplegaments d’extrem a extrem amb els quals es vulgui executar aplicacions en contenidors en producció amb el suport de VMware

VMware Workspace ONE Essentials és una nova solució que VMware també ha presentat en aquest congrés, destinada a crear entorns de treball segurs. És altament compatible amb la suite ofimàtica Office 365 de Microsoft.

Amazon: aliada estratègica

A partir de mitjans de l’any vinent, els clients del servei d’emmagatzematge en el núvol AWS (Amazon Web Services) podran començar a gaudir dels nous productes i serveis de VMware en els seus productes contractats amb Amazon.

D’aquesta manera, el gegant nord-americà, més conegut entre el públic final per la venda de llibres i dispositius electrònics, es converteix en un aliat de gran pes per a VMware.

En la demostració duta a terme durant la conferència inaugural, s’ha ensenyat el funcionament d’aquesta nova oferta de productes. Si em demanen definir-la en tres conceptes bàsics, us diria que és senzilla, ràpida i altament escalable.

Mitjançant assistents, configurem les nostres necessitats pel que fa a la màquina, podent escollir a quin dels centres de dades que Amazon té arreu del món residiran les dades subjectes a tractament de dades de caràcter personal, quelcom important pels espais legals als quals puguin estar subjectes (però que, al mateix temps, estic segur que ens permetrà saltar-nos aquestes mateixes normes).

Guillem Alsina
Etiquetes: