Vols aprendre a programar?

Compartir

 

 

Com diu la campanya de Code.org tothom pot aprendre a programar, ja que cada vegada tenim a l’abast molta més informació i eines per realitzar aquesta tasca sense gaires complicacions. Per als que preferiu tutorials més visuals i interactius que un extens llibre massa tècnic, aquí teniu un recull d’algunes pàgines web que us poden resultar de molta ajuda.

 

Codecademy

És una plataforma completament gratuïta on tenim disponibles els següents cursos: JavaScript, HTML/CSS, PHP, Python, Ruby, APIs, JQuery. La majoria els podem trobar traduïts al espanyol. La manera d’aprendre és molt interactiva: a la banda esquerra trobem les instruccions del que hem de fer en el exercici i també tenim una mica de teoria.

codecademy

 

Code.org

És una organització sense ànims de lucre que impulsa una campanya perquè a les escoles els estudiants tinguin l’oportunitat d’aprendre a programar. Al video de la campanya que va tenir molt èxit, surten celebritats com Mark Zuckerberg o uns dels fundadors del grup The Black Eyed Peas, entre d’altres.

La seva pàgina conté un apartat on hi ha diversos tutorials per aprendre a programar.

 

Codecombat

Amb CodeCombat aprendrem a programar en JavaScript jugant. Com es veu, hem d’anar movent el nostre personatge mitjançant línies de codi i hem d’aconseguir assolir els objectius que marca en cada missió.

codecombat

 

PythonMonk i RubyMonk

pythonmonk

En aquestes dues pàgines podrem aprendre de manera interactiva a programar en Python i Ruby, respectivament.

Cada vegada que fem un exercici bé, el monjo “Mestre” ens felicitarà amb una frase positiva per animar-nos. En canvi, si ens equivoquem ens dirà una frase de les seves com ara que mirem massa la tele, que fem 10 flexions, etç. És una manera original per motivar-nos a fer-ho bé.

A Internet podem trobar moltes més alternatives com CodeAvengers, Learn-c, Learnpython, entre d’altres.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: