Vulnerabilitats a Android afecten 900 milions de telèfons

Compartir

Afecta xipsets de Qualcomm i, de moment, no hi ha un pegat oficial que les corregeixi.

Experts de Check Point Software, companyia especialitzada en productes de seguretat informàtica, han anunciat el descobriment de fins a quatre forats de seguretat en el sistema operatiu Android que, en total, podrien afectar fins a 900 milions de dispositius a tot el món.

El problema rau, segons els experts de Check Point, en els terminals que munten els xipsets de Qualcomm, pel que els posseïdors d’un terminal que tingui xipsets MediaTek o d’un altre fabricant, poden romandre tranquils. Concretament, el problema es troba en els drivers que Qualcomm envia amb els seus xipsets.

De moment, sembla que no hi ha una resposta oficial per part de Qualcomm, i ha de ser precisament la fabricant nord-americana la que arregli aquest problema.

Aquest conjunt de quatre vulnerabilitats ha estat batejat com a QuadRooter, ja que, en ser explotades, permeten als cibercriminals escalar privilegis en el sistema fins a obtenir-ne el control.

Amb aquest accés poden tant disposar de les nostres dades personals incloent-hi les més sensibles (com ara números de targes de crèdit), com per gravar-nos les converses, fer-nos un seguiment via GPS, o emprar el nostre terminal com a plataforma per assaltar altres dispositius.

Per tal de permetre als usuaris verificar si el seu terminal pateix aquests forats de seguretat i, per tant, és vulnerable a intrusions, Check Point ha publicat a Google Play, de manera gratuïta, una aplicació d’escaneig que corre una sèrie de proves al terminal i ens informa si el nostre sistema és vulnerable a algun dels forats detectats.

Davant d’aquesta problemàtica, recomanem a tots els posseïdors d’un terminal Android extremar les precaucions que han de prendre habitualment amb els seus mòbils.

Guillem Alsina
Etiquetes: