Wanty, coneix gent tot anant de marxa

Wanty
Compartir

Trencar el gel amb algú desconegut no sempre és fàcil, però les noves tecnologies ens fan aquest camí un xic més fàcil.

Els locals que podem trobar a Wanty

Els locals que podem trobar a Wanty

Recordo una vegada, ja fa anys, en un conegut local de la costa gironina una nit de cap d’any, vaig veure una noia que em va encisar. Era rossa amb el cabell curt, i malgrat que em fixo molt més en les morenes, aquesta tenia un je ne sais quoi que feia que no li pogués treure els ulls del damunt. Tenia un tatuatge en forma de libèl·lula en una espatlla que es deixava veure mercès a una samarreta blanca de tirants, un detall que vaig trobar molt sexy i que mai oblidaré.

I a què ve aquesta anècdota personal? La veritat, us l’he explicada perquè, en saber de l’aplicació Wanty, m’ha vingut de seguida al cap que si tant ella com jo haguéssim tingut smartphone i aquesta app, les coses haurien pogut ser molt diferents… o no, però és quelcom que ja no sabré mai.

I què és Wanty? Doncs és una app per a smartphone que parteix d’una idea ben senzilla: anem a un local i hi volem conèixer gent per “lligar”, un concepte prou clar al mateix temps que difícil de definir, però que em permeto explicar com presentar-nos a una persona perfectament desconeguda que ens atrau per… bé, aquí ja cadascú estableix un catàleg d’intencions prou diferent.

El funcionament és senzill: escollim el local o esdeveniment al qual anirem (hi podem trobar bars, discoteques, o concerts, entre d’altres) i, a partir d’aquí, podrem veure l’altra gent que també hi va.

De cada persona escollirem si hi volem establir contacte o no mitjançant dues icones diferents, un cor i una creu, icones totalment intuitives.

Cap de les dues parts rebrà cap avís tret que hi hagi un match, és a dir, que cadascun dels dos digui que vol conèixer l’altre. En aquest cas, s’obrirà un xat i… bé, si la màgia ha de passar, que així sigui!

Per a crear-nos un perfil, l’app ens demana accés al Facebook (de fet, no hi altra forma de donar-nos d’alta), pel que no serà necessari afegir-hi fotografies ni donar més dades personals de les que ja tinguem a la xarxa social creada per Mark Zuckerberg.

Un perfil a Wanty

Un perfil a Wanty

Wanty ens permet superar d’una manera diferent, i mercès a les noves tecnologies, el dur tràmit de “trencar el gel”, coneixent de passada una mica més a la persona amb la que volem establir contacte abans de parlar-hi. Qui sap si potser l’amor a primera vista se’ns confirma i referma, o bé si en conèixer una mica millor la persona, decidim que és millor deixar-ho còrrer…

De moment, l’app només inclou locals de les comarques gironines (l’empresa que l’ha creada és Somcrea, de Celrà), però la seva intenció és estendre’n el seu ús ben aviat a Barcelona, València o Madrid.

Per cert, i tornant a l’anècdota que us explicava al principi, potser us preguntareu què va passar aquella nit, tot i que no cal ser gaire hàbil per deduïr que, al final, no li vaig “entrar”.

Doncs efectivament, hi havia un noi que voltava per allà i amb el que, indiscutiblement, es coneixien, i vaig ser incapaç de discriminar si la seva relació era purament d’amistat o hi havia quelcom més.

Vaig tornar-hi el cap de setmana següent, i l’altre, i l’altre, però mai més vam tornar a coincidir. De tant en tant encara hi penso, quan amb algun amic rememorem anècdotes de nits de festa o d’amors frustrats, però el que més em cou és que mai sabré com era ella com a persona a banda d’una noia preciosa, perquè mai em vaig atrevir a acostar-m’hi i dir-li alguna cosa.

Ara, amb Wanty, ho hagués tingut molt més fàcil.

Guillem Alsina
Etiquetes: