Welcome, la càmera domèstica amb reconeixement facial

Compartir

L’empresa Netatmo, que compta entre els seus productes amb una estació meteorològica, un termòstat intel·ligent i un wearable per a tenir cura de la pell (June), treu al mercat la seva càmera domèstica Welcome. Una altra càmera, us preguntareu? Doncs sí, però el què distingeix aquesta càmera de les altres és que compta amb tecnologia de reconeixement facial. El seu ús en l’àmbit domèstic va valdre a la companyia francesa quatre premis a la innovació al CES 2015: Llar intel·ligentElectrodomèstics, Imatge digital i Tecnologia per a un món millor.

Reconeixement facial

Welcome és capaç de detectar i reconèixer les cares de les persones que entren a casa teva. Des de la seva aplicació per a mòbils les podràs identificar i assignar-los-hi un nom. Podràs arribar a identificar fins a 16 cares diferents, la qual cosa també la fa útil per controlar una oficina petita, per exemple. A partir d’aquí, i després d’uns dies d’aprenentatge, Welcome ja reconeixerà automàticament les cares dels teus familiars.

RENTREE-ECOLE-TOM-LILY-WEB

De seguida que la càmera detecti moviment, rebràs una notificació al mòbil. Així sabràs sempre i en tot moment si els teus fills han arribat a casa de l’escola, si els avis ja són a casa o si qui entra a casa teva és un estrany.

Privadesa

Per a protegir la privacitat de la família pots personalitzar les configuracions per a cada persona desactivant les gravacions de vídeo o les notificacions per a persones concretes, com el teu fills adolescent o la teva parella. Els vídeos i les dades d’identificació es guarden en una targeta SD local que auto-gestiona l’espai esborrant els vídeos més antics per donar cabuda als nous. L’únic que es guarda al núvol de forma gratuïta és una captura de pantalla amb una imatge fixa cada vegada la càmera detecta moviment, per tant, no cal pagar cap subscripció.

Instal·lació i configuració

Configurar Welcome és molt senzill. Només has de col·locar la càmera dins de casa de cara a l’entrada, endollar-la a la corrent, escollir si vols connectar-la per Ethernet o Wi-Fi i descarregar-te l’aplicació gratuïta. L’app t’informarà dels passos a seguir per configurar la càmera. Per a sincronitzar-la només cal girar la càmera del revés.  I ja podrem començar a “ensenyar” a Welcome de qui són les cares que capta.

Welcome-iPhone-6-gold-WEB

Des de la pantalla principal de l’aplicació veuràs qui hi ha a casa i podràs veure què hi passa en streaming. A través del seu timeline, tindràs accés a l’historial de les persones detectades i podràs revisar els vídeos gravats.

Welcome és una càmera d’alta definició capaç de capturar imatges de gran qualitat en qualsevol condició de llum gràcies al seu LED d’infraroigs per a visió nocturna i als seus píxels extra-grans. El seu camp de visió de 130° proporciona una cobertura panoràmica.

Pots comprar-la a un preu de 199€.

Welcome Tags

Tag-seul-HD-WEBSi vols ampliar les opcions de seguretat, enguany es posaran a la venda els Welcome Tags, unes petites peces de plàstic que, instal·lades en portes i finestres, t’avisen si detecten moviment o vibracions gràcies a que disposen de dos tipus de sensors: moviment/vibració i obert/tancat. Els Welcome Tags funcionen amb 2 pilas AAA i pots col·locar-los en llocs on no arribi la visió de la càmera en un radio de 100 metros.  Són impermeables i es poden instal·lar tant dins com a l’exterior.

El millor:

  • La imatge dels vídeos és de qualitat.
  • Facilitat d’instal·lació.
  • Encara que el procés d’identificació de cares pot ser una mica farragos al començament, funciona perfectament. Netcome ha tret aquesta mateixa setmana una nova versió de l’app que simplifica bastant el procés.

El pitjor:

  • El fet que sigui imprescindible connectar-la a la corrent, juntament amb el fet que no puguis ajustar l’angle de la càmera, són els seus punts més dèbils, ja que pots trobar-te amb alguna limitació a l’hora de col·locar-la enfocant la porta d’entrada.
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: