WhatsApp, l’agenda telefònica

Fotografia de downloadsource.fr a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Molta gent utilitza WhatsApp com la seva guia telefònica, i me n’estic adonant des de la introducció de les seves trucades de veu.

Però, per què me n’adono? Molt senzill: per la quantitat de persones que em truquen per WhatsApp i, després, em comenten que s’han equivocat, que em volien trucar a través d’una trucada “convencional” (o “tradicional”, digueu-ne com vulgueu), però que ara quan marquen a través de WhatsApp, aquest utilitza la seva pròpia tecnologia IP per fer la trucada.

No vull ni pensar la quantitat de Megabytes dels seus plans de dades que els usuaris hauran perdut trucant, erròniament, a través de WhatsApp sense adonar-se del que feien. I això m’ha deixat molt clar que, fins fa poc, la popular app de missatgeria instantània era emprada com guia telefònica per una àmplia majoria dels seus usuaris.

Jo era un dels que ho feia. L’avantatge de WhatsApp és que podies localitzar molt fàcilment una persona amb la qual mantens un contacte més freqüent i trucar-la amb tan sols un clic. Si, això també és possible fer-ho des del dialer, però un cop acostumats a l’ús de WhatsApp, veig que molta gent feia el mateix que he vingut fent jo al llarg de molts dels darrers mesos: utilitzar aquesta app com a agenda per marcar números emprats freqüentment.

La introducció de les trucades pròpies desactivarà aquesta possibilitat, tot i que potser la tardança a introduir-les ha estat un moviment calculat per portar, precisament, als usuaris a haver-se acostumat a trucar per veu mitjançant WhatsApp i que, d’aquesta manera, inadvertidament comencin a usar les trucades per VoIP implementades en el client.

No crec que a la flamant subsidiària de Facebook siguin aliens a aquest costum dels usuaris, ni que només siguin els meus coneguts els qui emprin WhatsApp com a aplicació d’agenda, si no més aviat al contrari; crec que el costum és generalitzat i que a l’empresa són totalment conscients d’això i ho exploten.

¿Quin hauria de ser el següent pas? Introduir en el client de WhatsApp una funcionalitat de dialer per a realitzar trucades convencionals. A mi m’aniria d’allò més bé, i a vosaltres?

Imatge de portada de downloadsource.fr a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: