WhatsApp permetrà protegir les converses amb l’empremta digital

WhatsApp
Compartir

WhatsApp posa fil a l’agulla per tal de permetre’ns gaudir de més confidencialitat a les nostres converses. I és que, en un futur pròxim, aquestes quedaran protegides mitjançant l’ús de l’empremta dactilar.

Serà en aquells terminals que disposin de lector específic per a aquesta tasca (avui dia, tots els de gamma alta, i molts de gamma mitjana), i permetrà protegir tota l’app i no només converses específiques.

De moment, aquesta funcionalitat es troba en fase de desenvolupament, i els controls (tot i que no funcionals) ja s’han inclòs a la versió de desenvolupament del client de WhatsApp per a Android, segons n’informa WABetaInfo.

Aquest portal està íntegrament dedicat a informar sobre les noves funcionalitats incorporades a les versions de desenvolupament i a fer el seguiment de la seva evolució.

Captura de pantalla que mostra (al final de tot del menú) l'opció de protecció de lectura de les converses amb l'empremta digital

Captura de pantalla que mostra (al final de tot del menú) l’opció de protecció de lectura de les converses amb l’empremta digital

Demanant la lectura de l'empremta per accedir a les converses

Demanant la lectura de l’empremta per accedir a les converses

A les captures de pantalla (que han estat publicades per WABetaInfo) podem veure els controls necessaris per activar i desactivar l’opció d’ús de la verificació biomètrica, i com el sistema demana aquesta identificació per accedir a les converses.

Aquestes captures són de la versió Android del client de WhatsApp. La mateixa funcionalitat no es troba disponible encara a la darrera beta per a iOS (iPhone/iPad), però serà integrada també en un futur pròxim per a la plataforma d’Apple.

En aquesta, la darrera novetat és la implementació d’una funcionalitat que ja fa temps es troba disponible per a WhatsApp: poder respondre a un missatge de grup, de manera privada.

No serà obligatori protegir les nostres converses

Establir que per accedir a les nostres converses, cada vegada ens hàgim de validar emprant la nostra empremta digital serà poc pràctic.

Per això, WhatsApp ha fet que això sigui opcional. Per tant, nosaltres com a usuaris haurem d’escollir si preferim un sistema més segur a canvi de renunciar a la facilitat d’obrir l’app i ja està, o si no ens és inconvenient que algú altre que tingui accés al nostre telèfon pugui arribar a espiar què diem als nostres amics i coneguts.

Guillem Alsina
Etiquetes: