WhatsApp permetrà silenciar grups i contactes “de manera definitiva”

Compartir

Segons informa el portal Wabetainfo, WhatsApp ha començat a distribuir paulatinament una nova versió del seu client de missatgeria instantània que inclou dues noves funcionalitats, una d’elles exclusivament per a usuaris de l’app en terminals Android, i que estan destinades a portar una mica de pau espiritual als soferts usuaris d’aquest servei de missatgeria instantània.

Perquè tots els que en som usuaris, hem patit més d’un cop la molèstia (i, en alguns casos, fins i tot l’angoixa) de silenciar un grup o arxivar-lo, però que amb això no n’hi hagi prou.

I no n’hi ha prou perquè, a cada nou missatge rebut en aquell grup, continua sortint la notificació i, si ha estat arxivat, es “desarxiva” automàticament.

A partir del moment en què la nova versió de WhatsApp amb les novetats explicades a Wabetainfo ja es desplegui de manera definitiva, podrem activar un “mode vacances”, de manera que les converses arxivades continuaran arxivades encara que hi rebem nous missatges.

Això marca una gran diferència, ja que ens permetrà ser presents en grups on hi som per compromís, però no ens interessen i no volem que es vagin posant al capdamunt de la llista de pendents per llegir, ni que ens hi surtin notificacions noves.

Precisament sobre les notificacions va la segona novetat que introdueix WhatsApp, de moment encara en fase de proves, i pendent de ser aprovada per a introduir de manera definitiva: un “mode silenciós” (silent mode) que el que fa és no presentar les notificacions de nous missatges per a totes aquelles converses silenciades.

Aquestes continuaran situant-se al capdamunt de la llista de converses pendents cada cop que hi rebem un nou missatge, però no seran tan explícites i no ens “destorbaran” tant com fins ara.

Aquesta opció és la que, de moment, és exclusiva per a la plataforma Android, i ve activada per defecte si hem de fer cas al que ens diu Wabetainfo.

De moment, no hi ha cap data prevista per a què aquestes novetats siguin introduïdes de sèrie de manera definitiva i estiguin disponibles per a tots els usuaris.

Guillem Alsina
Etiquetes: