Wiko presenta el FEVER, un terminal amb processador de 8 nuclis

Compartir

Amb dual SIM i pantalla de 5,2 polzades, ofereix prestacions premium a un preu a l’abast de totes les butxaques.

La marca europea Wiko (tal i com ells es defineixen) ha presentat el seu nou terminal, el FEVER, el qual munta un potent processador True Octa-core de Mediatek a 1,3 GHz i 3 GB de RAM, i que es vendrà per un preu de 249 euros. Aquesta és precisament la clau amb la que treballa Wiko: oferir terminals amb unes bones prestacions a uns preus assequibles.

A diferència d’altres processadors que també presenten vuit nuclis, els del xip de Mediatek funcionen de manera independent, pel que podem donar el màxim rendiment possible del processador en cas de necessitat. En altres desenvolupaments, el que es fa és que només poden funcionar quatre dels nuclis simultàniament, i aquests s’agrupen de manera que estan optimitzats per a màxim rendiment o menor consum energètic, depenent de les tasques que sigui necessari executar.

El Wiko FEVER disposa d’una pantalla de 5,2 polzades amb resolució Full HD (1920×1080 píxels) realitzada amb Gorilla Glass 3 i amb una densitat de 424 ppp, una càmera posterior de 13 Mpx i una davantera de 5 Mpx.

Com a espai d’emmagatzematge intern comptem amb 16 GB que haurien de ser suficients, però que es poden ampliar amb fins a 64 GB més gràcies a la ranura microSD inclosa en el terminal. Opcionalment, i si puntualment necessitem traspassar dades a un altre tipus de dispositiu extern com ara un disc dur, també suporta el protocol USB OTG.

Pel que fa a la connectivitat sense fils, és un terminal 4G, inclou Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, i receptor de GPS/GLONASS (aquest darrer, l’equivalent rus al GPS).

La bateria és potser un pèl escassa per a un terminal d’aquestes característiques, de 2.900 mAh. La casa fabricant ens promet una autonomia de fins a 216 hores en repòs, 21,7 hores en conversa continuada en 2G, i 16,2 també en conversa però amb connectivitat 3G.

Com molts altres terminals dirigits al mateix segment de públic que no busca les grans marques però que tampoc renuncia a la potencia i prestacions d’una gama premium, el Wiko FEVER és un terminal amb dual SIM, el que significa que li podem instal·lar dues targes SIM, tant de la mateixa operadora com de dues diferents, amb dos números de telèfon diferents, podent d’aquesta manera portar, per exemple, el número personal i el professional diferenciats però en el mateix terminal.

També se’n comercialitzarà una versió amb 2 GB de RAM a un preu de 219 euros per a aquelles persones que encara vulguin estalviar un xic més en la seva compra.

Guillem Alsina
Etiquetes: