Wiko SUNNY: quadcore a 59 euros

Compartir

La fabricant europea de smartphones Wiko ha presentat el SUNNY, el seu nou model de baix cost amb el qual ofereix un processador de quatre nuclis i Android 6.0 a 59 euros.

És el primer exemplar de la gamma Y, amb la qual la companyia busca oferir terminals amb bones prestacions i de look modern a preus molt atractius.

El microprocessador està basat en l’arquitectura ARM Cortex-A7 amb quatre nuclis funcionant a 1,3 GHz, al qual acompanyen 512 MB de memòria RAM. Aquest darrer potser sigui el punt més feble del terminal, l’escassa quantitat de memòria, i possiblement hauria millorat en gran mesura la inclusió d’1 GB, tot i que hem de pensar que les darreres versions d’Android busquen millorar, precisament, el consum de memòria tant del sistema com de les aplicacions.

I precisament la versió d’Android que equipa aquest terminal és la 6.0, la qual ja ofereix totes les optimitzacions de darrera generació tant en matèria de consum de bateria com d’ús de recursos.

Disposa de 8 GB de memòria interna, una xifra que no està gens malament tenint en compte que ens trobem davant d’un model entry level i que, a més, podem ampliar aquest espai mitjançant l’ús d’una tarja microSD de fins a 64 GB.

La càmera principal és de 5 Mpx, una xifra que sembla insuficient avui en dia en comparació amb els models flagship d’altres fabricants i de la mateixa Wiko, però hem de pensar que en trobar-nos davant d’un model bàsic de baix cost, un dels elements que precisament ens permet reduir preu és la càmera. A aquesta l’acompanyen un flash LED i un zoom òptic de 3,5 augments, i ofereix funcionalitats com un mode HDR o gravació de vídeo HD a 1080p.

La càmera davantera, per a selfies i videoconferència, ofereix resolució VGA, i la pantalla és una TFT de 4 polzades amb resolució WVGA (480×800).

Guillem Alsina
Etiquetes: