Windows 10 Anniversary per al 2 d’agost

Compartir

Noves solucions de seguretat, la tinta electrònica de Windows, o el nou servei d’Xbox, algunes de les principals novetats que inclou.

Microsoft ha donat a conèixer la data de publicació de la propera gran actualització de Windows 10, a la qual ha anomenat Anniversary ja que coincidirà en el temps amb el primer aniversari des del llançament comercial del sistema operatiu al qual vindrà a actualitzar.

Aquesta actualització vindria a funcionar, salvant les distàncies, com els antics Service Pack que havíem viscut amb Windows XP, ja que incorpora moltes grans novetats, malgrat que la filosofia d’oferir Windows 10 com a un servei i no pas com a un producte, fa que a la pràctica sigui, senzillament, una altra actualització, només que a aquesta se li han posat més novetats.

Entre les principals novetats que trobem en aquesta futura actualització, Microsoft destaca Windows Ink, la “tinta electrònica” del sistema, que estarà integrada amb el mateix Windows i amb l’assistent virtual Cortana, de manera que ens permetrà introduir informació al sistema escrivint a mà alçada.

Per poder treballar amb Windows Ink haurem de tenir un dispositiu que disposi d’un llapis especial, o bé que l’hàgim adquirit separadament.

Gràcies a aquesta funcionalitat, podrem crear cites a l’agenda escrivint a mà alçada, notes de tipus post-it, o bé fer anotacions en els mapes. Les aplicacions de tercers hauran d’incloure compatibilitat, per això aquesta nova funcionalitat es va presentar a l’abril, per donar temps als productors de programari a refer les seves solucions per tal de permetre l’ús de Windows Ink.

La seguretat corporativa és un altre dels aspectes que aporta novetats en aquesta actualització, en la qual s’hi inclouen el Windows Defender Advanced Threat Protection i el Windows Information Protection (aquest darrer conegut anteriorment com a Enterprise Data Protection).

Aquestes dues utilitats formen part d’un sistema amb el qual es busca contrarestar atacs dirigits contra la infraestructura informàtica de les empreses, tals com atacs DDoS, els quals poden fer perdre milions a les víctimes.

Xbox Play Anywhere ens permetrà comprar un joc per al sistema Xbox, gaudint-ne tant a l’ordinador com a la videoconsola homònima de la companyia de Redmond, compartint el ritme de la partida a mesura que l’anem jugant entre els diferents dispositius, de manera que si progressem molt des d’un, podrem reprendre la partida en l’altre en el punt on l’havíem deixat amb el primer dispositiu.

Aquestes són només algunes de les millores que ofereix Windows 10 Anniversary, juntament amb altres com la millora en el consum energètic del navegador web Microsoft Edge.

Aquelles persones que no ho hàgiu fet encara, recordeu que podeu actualitzar de Windows 7 o 8 a 10 abans del 29 de juliol, data en la qual finalitza el període gratuït d’actualització a la nova versió del sistema.

Guillem Alsina
Etiquetes: