Windows 10 facilita l’escriptura a mà alçada

Compartir

La nova funcionalitat de tinta electrònica s’integrarà amb aplicacions com Edge i Office i, sobretot, amb Cortana, permetent als usuaris escriure a mà alçada cites per a l’agenda, recordatoris o tasques a realitzar.

En la conferència Build per a desenvolupadors que Microsoft està celebrant aquests dies a San Francisco (Califòrnia, Estats Units) també hi han estat presentades novetats de consum, tot i el clar enfocament de l’esdeveniment per als professionals de les tecnologies, ja que, al cap i a la fi, seran aquests qui hi hauran de treballar per oferir servei als usuaris.

Una d’aquestes noves tecnologies que s’incorporaran en un futur pròxim al Windows 10 és Windows Ink, la qual ens permet escriure a mà alçada en el nostre ordinador convertible/tablet equipat amb Windows 10 aprofitant el llapis que actualment incorporen alguns dispositius o que es pot adquirir per separat, i que un cop aquesta novetat ja estigui al mercat i incorporada al sistema operatiu de Microsoft, sens dubte es multiplicaran.

Windows Ink ens permet escriure notes de tipus Post-it en el nostre dispositiu d’una manera natural, escriure i dibuixar en una aplicació de pissarra, i s’integra amb aplicacions com Maps, Edge, i el paquet ofimàtic Office.

No només es tracta d’integrar les notes escrites a mà en documents i recordatoris, si no de què el sistema reconegui i sigui capaç de processar com a informació digital allò que hi ha escrit de forma analògica.

En aquest sentit, la integració amb el sistema operatiu serà total, i la nostra escriptura manual serà processada per tal de convertir-la a text que puguem manipular. També s’integrarà amb Cortana, l’assistent virtual de Windows, que no només podrà “entendre” el que hem escrit, sinó que, a més, també ho processarà en forma de recordatoris, ítems d’agenda o tasques a realitzar.

La nova funcionalitat de tinta electrònica per a Windows 10 estarà disponible amb l’actualització del sistema que es preveu publicar aquest estiu, i que durà per nom “Windows 10 Anniversary Update”.

El primer “partner” (associat) que treballarà amb Microsoft per fomentar l’adopció i creixement de Windows Ink serà Wacom, una empresa coneguda precisament per les seves tauletes digitalitzadores que faciliten a dissenyadors i altres perfils professionals treballar a mà alçada però traspassant els seus dissenys analògics al món digital mitjançant el maquinari i un ordinador.

Guillem Alsina
Etiquetes: