Wolder presenta els seus primers dispositius amb Remix OS

Compartir

Dos portàtils convertibles en tauleta tàctil tot plegant el dispositiu, els primers de la marca espanyola en muntar aquest Android pensat per permetre el treball desktop.

La marca espanyola Wolder, fins ara especialitzada en terminals de telefonia mòbil (smartphones) fa una incursió en un nou terreny per a ella, el dels ordinadors portàtils, i ho fa amb els Nubook 10 i 11 amb Remix OS, els quals també tenen la seva contrapartida amb Windows 10.

Remix OS és un sistema operatiu basat en Android al qual li afegeix els elements necessaris per a què sigui una plataforma còmoda quan hi treballem com amb un escriptori tipus Windows, GNU/Linux o Mac OS X.

Entre aquests elements hi destaquem una gestió de finestres, de manera que no estem limitats a què totes les apps que executem siguin presentades a pantalla completa, si no que les podem redimensionar i sobreposar una sobre l’altra, per exemple.

El Nubook 11 de Wolder executant Remix OS. Imatge de Guillem Alsina

El Nubook 11 de Wolder executant Remix OS. Imatge de Guillem Alsina

També hi trobem una barra de tasques a la part inferior de la pantalla, de manera que podrem anar alternant entre programes amb tan sols un cop de clic, d’una manera més senzilla que amb l’Android estàndard, no preparat per a aquest tipus de tasques.

Finalment, destacar també un menú d’inici en el qual hi trobem tots els programes instal·lats a la màquina.

Tornant als dos dispositius amb Remix OS presentats per Wolder en aquest Mobile World Congress, la diferència de nom rau en la mida de pantalla que presenta cadascun: el Nubook 10 la té de 10,1”, mentre que en el Nubook 11 aquesta és d’11,6.

L’altra diferència entre ambdós models la trobem en la bateria: 7.200 mAh per al més petit de la gamma, i 8.000 per al més gran. Tota la resta del maquinari és igual: microprocessador Intel Cherrytrail de quàdruple nucli, 2 GB de memòria RAM, espai d’emmagatzematge intern de 32 GB, connectivitat Wi-Fi i càmeres de 5 Mpx la posterior, i 2 Mpx la davantera.

Detall de la tapa, amb vista posterior, del Nubook 10. Imatge: Guillem Alsina

Detall de la tapa, amb vista posterior, del Nubook 10. Imatge: Guillem Alsina

La pantalla pot fer un gir de 360 graus sobre el teclat, convertint-lo així en una tablet mercès a la seva pantalla tàctil. Personalment, aquest no és un format que m’agradi precisament, ja que trobo que el teclat queda molt exposat a cops i elements, pel que prefereixo que la pantalla es pugui separar físicament del teclat, però entenc que l’elecció queda a consideració de gustos personals.

A banda de l’ús de Remix OS, un altre punt que voldria destacar és el seu disseny, sobri pel que fa al model 11, però més acolorit en el 10, encara que sense deixar de presentar una aparença que no desentona amb l’entorn professional.

L’objectiu d’aquests portàtils convertibles és el mercat dels treballadors mòbils que necessiten una màquina lleugera, tant en pes com en programari.

Guillem Alsina
Etiquetes: