Com crear una xarxa Wi-Fi per convidats

xarxa-wifi-per-convidats
Compartir

Gràcies a aquest tutorial aprendràs a configurar la teva pròpia xarxa Wi-Fi per convidats, aprofitant la teva connexió a internet per a aquelles persones que puguin connectar-se eventualment a la teva casa i que prefereixis no donar la teva contrasenya del router. Es tracta d’una funcionalitat molt interessant que ofereixen la gran majoria de routers en l’actualitat i que podem activar i desactivar sempre que vulguem. Però abans hem d’aprendre a configurar aquesta connexió, alguna cosa que podrem fer fàcilment a través d’uns pocs passos mitjançant un ordinador connectat a la xarxa Wi-Fi de casa.

Com crear una xarxa Wi-Fi per convidats a casa

Això sí, abans de començar amb el tutorial hem de saber que cada operador i els seus propis routers poden presentar diferents mètodes per configurar les xarxes de convidats, encara que la interfície de cada router sol ser bastant similar a la resta.

Per això, des d’YCOM, t’expliquem amb tot detall les diferents opcions per crear una xarxa Wi-Fi per convidats a casa nostra!

1. Revisa la informació del router

El primer que hem de fer és accedir a la informació del router, normalment situada en l’adhesiu d’abaix, com és la IP, el nom d’usuari (username) i contrasenya (password).

  • Normalment s’usen les IPs 192.168.1.1 o 192.168.0.1, mentre que l’usuari i contrasenya és “admin” o també “users” o “1234”.
  • Ara arriba el moment d’escriure la IP corresponent al nostre router en el nostre navegador d’internet i prémer Enter.
  • Apareixerà la pantalla d’accés del router, on haurem d’escriure l’usuari i la contrasenya; en alguns routers més moderns ens demanarà la contrasenya d’accés a la xarxa Wi-Fi, sigui la de fàbrica o bé la que hàgim posat nosaltres.

2. Configura les opcions del router

Una vegada dins de la interfície principal de nostre router ja podem configurar els paràmetres de la xarxa de convidats; per a això:

  • Dirigeix-te al menú situat generalment a l’esquerra de la pantalla i prem sobre l’entrada Wi-Fi de convidats o similars (els menús de cada router/operador són diferents, encara que bastant similars entre si).
  • En certs casos hauràs de seguir la següent ruta de menú: Wireless – Advanced – Wi-Fi Guest o Virtual Point, depenent del fabricador.
  • Ja en el menú dedicat a la creació d’una xarxa Wi-Fi per convidats, el fabricant oferirà un nom de la xarxa per defecte, encara que sempre podem crear un nom i una contrasenya específics (amb un nom senzill de recordar) perquè els convidats puguin identificar i accedir a la xarxa i que podrem desactivar una vegada no estiguin a casa.

Els routers més moderns ofereixen diferents opcions de configuració de la xarxa Wi-Fi per convidats, com el límit de velocitat perquè no afecti o, almenys, afecti el mínim possible a la nostra xarxa privada o el temps que romandrà activa abans de desconnectar-se automàticament.

I ja tindrem la nostra pròpia xarxa Wi-Fi per convidats operativa a casa nostra per no haver de compartir les dades privades de la nostra connexió a internet!

Gemma
Etiquetes: