Xiaomi implementa solució de virtualització

Compartir

Permet separar el terminal en dos telèfons lògics, protegint el virtualitzat mitjançant encriptació.

La fabricant xinesa de smartphones Xiaomi i la productora canadenca de programari Graphite Software han anunciat un acord mitjançant el qual la funcionalitat de virtualització Secure Spaces serà inclosa en MIUI a partir de la versió 8 que acaba de ser presentada.

MIUI és el sistema operatiu basat en Android que Xiaomi empra en els seus terminals, bàsicament l’Android de Google amb la interfície personalitzada i els serveis de la multinacional de Sergey Brin i Larry Page canviats per alternatives pròpies.

Per la seva banda, Secure Spaces consisteix en una solució de virtualització per programari per a dispositius mòbils que permet a l’usuari crear un segon mòbil virtual dins d’un únic terminal, separant, per exemple, tot el que és l’activitat professional de la personal.

El segon terminal virtualitzat es comporta exactament igual que si tinguéssim un únic telèfon a nivell de programari, demanant un PIN per desbloquejar-lo, i mantenint les seves pròpies apps i contactes. Les dades d’aquest segon terminal estan encriptades, per tal de fer-lo més segur i evitar intents d’intrusió.

Evidentment, ambdós mòbils (el host i el guest) compartiran un número únic i una única connexió de dades a Internet.

Per als usuaris professionals, i com he explicat abans, la funcionalitat és clara: aprofitar els dos telèfons per separar tot allò que es refereix a la feina, d’allò personal. Però i per a la resta dels usuaris?

Una funció que pot dur a terme el segon telèfon virtualitzat segur és el d’executar determinades aplicacions de manera aïllada i més segura a la resta, com les de banca en línia, de manera que si un malware penetra en el nostre terminal, no pugui accedir a les dades de connexió a la nostra entitat bancària.

També hi podem guardar dades de caire confidencial d’una manera més segura. En executar l’entorn virtualitzat només esporàdicament, les dades que volem protegir romanen menys temps exposades.

Guillem Alsina
Etiquetes: