Xiaomi presumeix de la càmera del Mi 9 al MWC

Presentació de Xiaomi al MWC 2019
Compartir

La multinacional xinesa Xiaomi ha desembarcat a Barcelona acompanyada per una legió de fans, els coneguts com a Mi Explorers, que han donat color (concretament, el vermell de les seves samarretes) a la presentació.

Amb un ambient com si jugués a casa gràcies als seus fans, Xiaomi ha tret pit del seu nou flagship, el Mi 9, del qual en destaca poderosament el sistema de triple càmera.

Però comencem pel seu interior i anem avançant cap a fora: equipat amb un microprocessador Snapdragon 855, el darrer model de Qualcomm, i 6 GB de RAM, als quals acompanyen 64 o 128 GB d’emmagatzematge, segons la versió, també disposa d’una targeta gràfica Adreno 640.

La seva part exterior presenta, pel darrere, una carcassa feta amb una triple capa que inclou una capa hologràfica i l’acabament en vidre, de manera que l’efecte estètic canvia segons la llum que hi incideix. Amb això, el que busca Xiaomi és que “redescobrim” el nostre mòbil cada vegada que ens el mirem, ja que els diferents efectes que produeix provoquen un canvi en el color i el to amb els quals apreciem la seva carcassa.

De forma corba al darrere, en el seu punt central té un gruix de 7,61 mm.

Si el girem per veure’l frontalment, tindrem al nostre davant una pantalla AMOLED de 6,39” que té un notch en firma de gota per allotjar-hi la càmera de selfies. És en aquesta pantalla on hi trobem el lector d’empremtes dactilars, seguint la tendència imperant d’amagar aquest sensor sota la pantalla (funcionant per ultrasons) en lloc de posar-lo en un botó específic, com és el cas del model predecessor, el Xiaomi Mi 8, en el qual el trobàvem al darrere sota l’objectiu de la càmera.

Un sistema de càmeres excepcional

El Xiaomi Mi 9 disposa d’un sistema de càmera triple, amb tres objectius de 12, 48 i 16 megapíxels, posats en fila, i per l’ordre donat des de dalt cap a baix.

L’objectiu de 48 megapíxels podem considerar-lo com l’objectiu de càmera normal, el qual ens dóna una qualitat excepcional en l’ampliació de les imatges gràcies al seu alt pixelat.

Això vol dir que en cada captura, el sensor capta molts més detalls del que estem veient a través de la càmera, fet que redunda en què quan volem ampliar una zona determinada de la imatge, podem fer-ho sense perdre qualitat.

El responsable d’aquesta capacitat és el darrer i més potent sensor de Sony, l’IMX586, el qual mesura mitja polzada, més gran que el del Mi 8 de la mateixa casa.

A més de la potència del sensor per oferir una gran quantitat de detalls de la imatge, el terminal de Xiaomi disposa d’una tecnologia que li permet combinar quatre píxels en un sol súper-píxel (cosa que no és realment nova, ja que altres marques també disposen de tecnologies semblants), reflectint més fidelment la llum del moment.

Els altres dos objectius corresponen al teleobjectiu (el de 12 Mpx), i al panoràmic (el de 16). El sistema disposa de la capacitat de fer fotografies macro fins a quatre centímetres, i de gravar vídeo a càmera lenta en 960 fps.

Tota aquesta dotació d’objectius està protegida per un vidre de safir, un dels materials més durs, i que fa d’aquesta càmera quelcom gairebé indestructible.

Finalment, l’apartat fotogràfic del Mi 9 queda rematat amb el ja indispensable apartat d’intel·ligència artificial que selecciona el millor mode per capturar la imatge, “entenent” l’escena que està veient, i seleccionant automàticament els paràmetres més adequats per capturar la imatge. L’autoenfocament guiat per làser val a dir que també hi deu ajudar força.

Xiaomi presenta el Mi 9 al MWC 2019

Càrrega sense fils ràpida

Segons afirmen els responsables de Xiaomi, i jo mateix puc donar fe que així és, l’aspecte més frustrant de la càrrega sense fils és la velocitat de càrrega. És aquelles coses que empres per deixar el telèfon carregant quan marxes a dormir, perquè saps que s’hi estarà hores.

La capacitat de càrrega sense fils del Mi 9 és de 20 W, el que li permet carregar el 100% de la bateria (de 3.300 mAh) en només una hora i mitja (90 minuts). Òbviament, a Xiaomi disposen del carregador a joc.

La prevenda per a l’Estat Espanyol comença avui mateix (s’entén que demà dilluns…) i els preus fan honor al lema de Xiaomi: productes espectaculars a un preu assequible; la versió amb 64 GB d’emmagatzematge es podrà trobar a un preu recomanat de 449 €, mentre que la de 128 GB arribarà a les botigues per 499 €.

Guillem Alsina
Etiquetes: