Xperia Z4 Tablet, un bon substitut del portàtil corporatiu

Compartir

Malgrat les limitacions d’Android per substituir un sistema operatiu desktop amb plenes funcionalitats, el nou tablet de Sony incorpora alguns detalls que el fan vàlid.

Juntament amb l’Xperia M4 Aqua, la nova generació de la tauleta tàctil flagship de la japonesa ha estat la novetat d’aquesta companyia per al Mobile World Congress.

Les seves especificacions donen vertigen si les comparem amb les de qualsevol tablet de fa uns pocs anys, encara que ja no desentonen en un entorn mòbil en en el qual els xips de doble nucli ja són gairebé cosa del passat o reservats a gammes mitjanes i baixes; munta un processador Snapdragon 810 de 64 bits i 8 nuclis (arquitectura BIG.Little, el que significa que no poden funcionar més de quatre cores simultàniament) funcionant a 2 GHz, 3 GB de memòria RAM, 32 GB d’emmagatzematge en disc ampliables mitjançant tarja microSD de fins a 128 GB, bateria de 6000 mAh (17 hores d’autonomia reproduint vídeos), pantalla 2k, i càmeres de fotos/vídeo de 8.1 i 5.1 Mpx.

Al costat de la tauleta, i com a accessori, tenim el teclat BKB50 que es connecta per Bluetooth amb ancoratge magnètic per a la tauleta. El conjunt pesa els 389 grams de la tauleta més els 393 del teclat. Tampoc és un accessori rar, de fet, molts tablets en tenen.

Un mode de portàtil corporatiu

No és que tinguem una sèrie de “settings” del sistema que converteixi aquest dispositiu en un complet teclat amb Windows, però el que si tenim és un detall que ens serà força útil malgrat ser una solució senzilla: una barra de tasques a l’estil Windows . Pot semblar un detall menor, però realment es nota la diferència en treballar quan podem canviar de manera molt ràpida d’app entre les que estiguem emprant estalviant-nos clics.

Detall de la barra de tasques que ens surt quan connectem la tauleta al teclat

Detall de la barra de tasques que ens surt quan connectem la tauleta al teclat

El teclat BKB50 inclou també un còmode trackpad, que ens permetrà disposar d’un punter de ratolí en l’entorn gràfic, de manera que no haurem de tocar la pantalla per treballar. Això agilitza el maneig, ja que el fa més ràpid en no haver de separar les mans del teclat per treballar.

Si a això li afegim un pes global amb teclat inclòs que no arriba als 800 grams, obtenim un equip idoni per a alta mobilitat, que gairebé no ocupa espai (Sony presumeix de tenir el tablet més prim del mercat en aquest moment) i que disposa d’una interfície que l’habilita per al treball intensiu.

I els contres (que aviat no ho seran tant)

Per a mi, el no disposar d’un mode de visualització que permeti veure les apps en finestres o, almenys, enfrontar dues apps per realitzar una sèrie d’operacions copiar i enganxar successives, és un handicap per al treball diari. L’Xperia Z4 Tablet surt de fàbrica sense aquesta possibilitat, però ja ens han indicat des de Sony que s’està treballant per a què en un futur proper s’actualitzi introduint-la.

Guillem Alsina
Etiquetes: