YouTube ja ofereix la possibilitat de transmetre Realitat Virtual en directe

Youtube VR
Compartir

La plataforma de Google admet el ‘streaming’ de Realitat Virtual a 360 graus i amb so espacial.

La Realitat Virtual (VR) demostra dia rere dia que és el seu moment, i Google no vol quedar-se adormit. Si fa un any, la companyia introduïa la compatibilitat de vídeos de VR a YouTube; després d’uns mesos de prova, la plataforma ja permet les retransmissions en directe en aquest format.

Amb la càmera la connexió adequades, els usuaris podran fer streaming de vídeos a una resolució de 1440p a 60 fps. Les persones que hi connectin, podran seguir l’acció des del seu navegador o entrar-hi completament amb el seu dispositiu de RV. Ara sí que, literalment, podran traslladar-se al lloc de l’acció sense moure’s de casa.

Com bé comentàvem aquesta setmana, les companyies estan treballant per portar la capdavantera en el sector i la càmera Orah 4i, de Videostitch, companyia que ha ajudat la plataforma amb la característica dels 360 graus, seria la ideal per a aquestes retransmissions.

A banda de l’alta qualitat, els vídeos VR de YouTube destacaran per la introducció de l’àudio espacial (la sensació que els sons provenen de diferents direccions i distàncies), que augmentarà al màxim la versemblança de l’experiència. De moment, però, aquesta característica només està disponible per a dispositius Android.

Més enllà de la perfecció tecnològica, Google està posant totes les facilitats als fabricants de dispositius i productors de contingut perquè el nou format es consolidi ràpidament.

Provarà de treure rendiment a la Realitat Virtual més enllà de YouTube? El temps ens donarà la resposta. 

Clara Pariente
Etiquetes: