YouTube ja ofereix la possibilitat de transmetre Realitat Virtual en directe

Youtube VR
Compartir

La plataforma de Google admet el ‘streaming’ de Realitat Virtual a 360 graus i amb so espacial.

La Realitat Virtual (VR) demostra dia rere dia que és el seu moment, i Google no vol quedar-se adormit. Si fa un any, la companyia introduïa la compatibilitat de vídeos de VR a YouTube; després d’uns mesos de prova, la plataforma ja permet les retransmissions en directe en aquest format.

Amb la càmera la connexió adequades, els usuaris podran fer streaming de vídeos a una resolució de 1440p a 60 fps. Les persones que hi connectin, podran seguir l’acció des del seu navegador o entrar-hi completament amb el seu dispositiu de RV. Ara sí que, literalment, podran traslladar-se al lloc de l’acció sense moure’s de casa.

Com bé comentàvem aquesta setmana, les companyies estan treballant per portar la capdavantera en el sector i la càmera Orah 4i, de Videostitch, companyia que ha ajudat la plataforma amb la característica dels 360 graus, seria la ideal per a aquestes retransmissions.

A banda de l’alta qualitat, els vídeos VR de YouTube destacaran per la introducció de l’àudio espacial (la sensació que els sons provenen de diferents direccions i distàncies), que augmentarà al màxim la versemblança de l’experiència. De moment, però, aquesta característica només està disponible per a dispositius Android.

Més enllà de la perfecció tecnològica, Google està posant totes les facilitats als fabricants de dispositius i productors de contingut perquè el nou format es consolidi ràpidament.

Provarà de treure rendiment a la Realitat Virtual més enllà de YouTube? El temps ens donarà la resposta. 

YouTube ja ofereix la possibilitat de transmetre Realitat Virtual en directe
Valoreu aquesta publicació

Clara Pariente
Periodista. Editora d'ycom.cat. Selecciona el contingut, el redacta i l'estén per la xarxa.
Etiquetes: