ZTE presenta dos nous models de smartphone

ZTE presenta dos nous models de smartphone
Compartir

La fabricant xinesa ZTE ha arribat a Barcelona per presentar els seus nous terminals, els principals punts forts dels quals són, no cal dir-ho, la intel·ligència artificial i la 5G.

Blade V10

Una càmera frontal (selfie) de 32 Mpx amb funcionalitats d’intel·ligència artificial per millorar el resultat de les instantànies, és la carta de presentació del nou ZTE Blade V10 que la multinacional xinesa ha presentat avui a Barcelona.

La intel·ligència artificial present al programari de la càmera és capaç d’identificar fins a 300 escenaris en mode “vista prèvia” per adaptar de manera dinàmica la configuració de la càmera perquè aquesta s’adapti a les condicions ambientals com ara la llum, o les persones que surtin a l’enquadrament, tot plegat per buscar la “selfie perfecta”.

Pel que fa a la càmera posterior, aquesta té un doble objectiu asimètric de 16+5 Mpx, pensada per treure un bon rendiment fins i tot en situacions de poca llum.

Disseny amb notch

El disseny del Blade V10 destaca per unes línies corbes i per l’ús del recurs del notch per allotjar l’objectiu de l’abans comentada càmera de selfies.

La pantalla és de 6,3″, amb una resolució de 2280×1080 FHD, i una densitat de 400 ppp, ocupant un 90,3% de la superfície frontal del terminal.

Del processador que l’equipa només en sabem que té vuit nuclis i funciona a 2,1 GHz, però ZTE no n’ha revelat el model. A aquest l’acompanyen 3 GB de RAM i 32 GB d’emmagatzematge, o bé 4 GB de RAM i 64 d’emmagatzematge, segons la versió. Les capacitats d’emmagatzematge són, a més, ampliables mitjançant l’ús d’una targeta microSD.

Com a connector per a la càrrega i el traspàs de dades per cable, tenim un USB-C, a més d’un minijack de 3,5 mm per als auriculars.

La Wi-Fi és de banda dual (2,4 i 5 GHz) complint amb l’estàndard 802.11ac, té també Bluetooth 4.2 i capacitat VoLTE, però curiosament manca de connectivitat NFC.

Paral·lelament, ZTE també n’ha presentat una versió més senzilla i de més baix cost orientada al públic més jove, el Blade 10 Vita.

Tant el Blade V10 como el Blade V10 Vita els tindrem a les nostres botigues a partir d’aquest proper mes de març.

AXON 10 PRO 5G

És el primer terminal amb capacitat 5G de la marca xinesa, el qual està equipat amb el microprocessador Qualcomm Snapdragon 855 i el mòdem SDX50 5G, que és capaç d’abastar velocitats de fins a 2 Gbps, a més de comptar amb un motor d’intel·ligència artificial.

El disseny de l’antena d’aquest terminal ha estat millorat en relació amb els anteriors, la qual cosa li permet obtenir un bon rendiment no només en xarxes 5G, sinó que els seus beneficis també es noten en operativa 2G/3G/4G.

Al seu voltant, ha calgut dissenyar-hi el sistema de refrigeració de l’aparell, ja que el mòdem i l’antena generen més escalfor que els dispositius 4G quan treballen, pel que calia una solució innovadora. Aquest problema ha estat solucionat emprant refrigeració líquida i materials tèrmics en la construcció del dispositiu.

La compatibilitat electromagnètica i altres factors també han suposat un repte per a ZTE, que ha resolt desenvolupant una nova arquitectura que millora el senyal de radiofreqüència.

Per la resta de l’equipament, disposa d’un sistema de triple càmera principal que millora el resultat de les instantànies preses mercès a la intel·ligència artificial, potenciada pel mateix Snapdragon 855, que disposa d’un accelerador per a aquestes tasques.

Entre les tasques a les quals contribueix aquest accelerador hi trobem el reconeixement facial o la captura del moviment.

Guillem Alsina
Etiquetes: