ZUK Z1, un telèfon potent i econòmic amb CyanogenMod

Moment de la presentació del ZUK Z1 per part del CEO de ZUK, Chang Cheng
Compartir

Amb un preu de 285 euros ens ofereix un processador quad-core de gamma alta, 3 GB de memòria, i una bateria de 4.100 mAh, tot plegat funcionant amb Cyanogen OS 12.1.

ZUK és una segona marca de la xinesa Lenovo especialitzada en smartphones que ara arriba al mercat europeu amb el seu exemplar més potent, el Z1.

Aquest terminal ha estat desenvolupat després que la companyia es reunís amb grups d’usuaris per analitzar el que aquests li demanaven a un telèfon. La conclusió no hauria pogut ser més fàcil: potència a bon preu.

Per 285 euros, aquest terminal ens proporciona un microprocessador Qualcomm SnapDragon 801 acompanyat de 3 GB de memòria RAM. És un xip amb quatre nuclis que funciona a una velocitat de rellotge de fins a 2,5 GHz, i que treballa amb una GPU Adreno 330.

Per fer-nos una idea, aquesta és la mateixa CPU que s’ha emprat en els Xperia Z3+ o Xperia A4 de Sony, o en l’HTC One M8.

Per a la seva connexió a un ordinador, la càrrega de la seva bateria i el traspàs de dades, el ZUK Z1 disposa d’un port USB de tipus C, essent el primer del món en portar-lo, segons clamen des de la mateixa ZUK.

Aquest port no té “part de dalt” i “part de baix”, si no que és reversible, per la qual cosa es fa ideal per a situacions en les quals tenim poca visibilitat o molta pressa, i que sovint ens fan passar uns mals breus (però valuosos) instants intentant connectar el cable amb el terminal de la manera no adequada. No us ha passat mai d’equivocar-vos d’orientació amb el cable USB i, quan li doneu la volta, descobriu que “també” us esteu equivocant ara? Com pot ser? És un misteri, però són coses de les presses que no es tornaran a donar amb aquest terminal.

El ZUK Z1. Imatge promocional

El ZUK Z1. Imatge promocional

Un altre punt destacable d’aquest aparell és la bateria de 4.100 mAh, de gran durada i que ens permetrà passar còmodament el dia amb un ús normal, la qual ha estat construida amb una nova estructura trapezoidal.

El telèfon està pensat per al públic més jove, que passa més hores a la pantalla del seu telèfon connectat a la xarxa, pel què esgota una bateria normal en molt menys temps. Els 4.100 mAh d’aquest aparell prometen donar a aquest perfil d’usuari més hores d’autonomia.

Així, per exemple, la companyia estima que es poden gaudir de 12 hores seguides de connexió a internet, o bé 15 hores continuades de reproducció de vídeo, o que d’una sola càrrega podríem estar parlant ininterrompudament durant dos dies seguits, o gaudint de música durant 5 dies sense descans.

La pantalla que té és de 5,5 polzades i, seguint les darreres tendències, incorpora el lector d’empremtes dactilars U-Touch. La càmera principal de fotos/vídeo és de 13 Mpx.

Un últim detall del maquinari és que, a més de ser un dispositiu 4G, també ofereix suport doble-SIM, cosa que vol dir que li podrem inserir dues targes amb dos números de telèfon diferents, per exemple, el número professional i el personal. El programari disposa d’un reconeixement automàtic de la xarxa òptima, pel que ens connectarà a aquella operadora que convingui segons el moment.

I parlant de programari, el sistema operatiu d’aquest terminal és Android, però en el “sabor” proporcionat pel projecte CyanogenMod: Cyanogen OS 12.1.

Fotografia de portada: moment de la presentació del ZUK Z1 per part del CEO de ZUK, Chang Cheng

Guillem Alsina
Etiquetes: