1: Perquè hi ha un mercat de 10 milions de persones que parlen català #10raons

Compartir

Aquesta és la primera de les 10 raons perquè els productes digitals parlin català. Una publicació impulsada pel Departament de Llengua de la Generalitat i que nosaltres hem aprofitat per fer una campanya durant 10 dies per promoure i defensar l’ús de la nostra llengua en tot l’àmbit 2.0, des d’Internet, passant per les noves tecnologies o l’entreteniment digital.

El conjunt de població dels territoris de parla catalana (l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, País Valencià, la Franja i les Illes Balears) que entén el català és d’11.011.168 persones i el que el sap parlar és de 9.118.882. Aquestes dades es basen en estimacions fetes a partir de les dades de les enquestes sobre usos i coneixements lingüístics realitzades als set territoris de parla catalana (2004).

grafica

A partir d’aquestes dades, la llengua catalana ocupa el lloc número 88 en el rànquing de les llengües més parlades del món. Podeu consultar aquí les 100 primeres llengües del món del rànquing Top 100 languages by Population d’Ethnologue (http://www.ethnologue.com).

El català també és la novena llengua més parlada a la Unió Europea. La diversitat lingüística d’Europa sempre ha estat considerada com un patrimoni que s’ha de preservar i promoure per part de la UE, i de fet el català és reconegut com a llengua de comunicació amb els ciutadans per les principals institucions i organismes, però actualment no és oficial.

transparencia.gencat.cat pdfs info_llengua_catalana.pdf

Totes aquestes dades (i més) converteixen el català en un gran potencial de captació d’usuaris i una excel·lent oportunitat de negoci, i això fa que sigui fonamental per a les empreses del sector digital i per als seus productes.www20.gencat.cat docs Llengcat Documents Publicacions Altres Arxius 10 raons CAT.pdf

 

Podeu consultar més dades en aquest enllaç.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)