12 llocs web d’imatges HD gratuïtes

Compartir

Us proposem dotze llocs web diferents, una dotzena de bancs d’imatges on hi podreu trobar fotos en alta definició gratuïtes per als vostres treballs, sota diverses llicències lliures i/o amb atribució.

De vegades, podem necessitar una imatge per il·lustrar qualsevol cosa, des d’un document que estem redactant, fins a una presentació que haurem de fer, i per a això busquem les imatges en la màxima qualitat possible, com ara l’alta definició (HD).

Imatges n’hi ha moltes per Internet, però no totes són utilitzables lliurement. És per això que us proposem dotze bancs d’imatges totalment gratuïts dels quals en podreu treure sense cap mena de problema les imatges que vulgueu i necessiteu, de vegades tan sols havent de citar l’autor de la fotografia i el lloc d’on l’heu tret.

FreeImages

El nom d’aquest lloc ja ho diu tot. Gairebé 390.000 imatges totalment lliures, classificades per categories.

MorgueFile

Encara que el seu nom evoqui el “magatzem de cadàvers”, no té res de tètric. A més, és molt pràctic perquè possibilita descarregar les imatges sense haver-nos de registrar al lloc web, i la seva llicència és molt permissiva, potser la que més.

Feu clic per a ampliar la imatge

Feu clic per a ampliar la imatge

OpenPhoto

Les imatges que trobarem en aquest banc tenen una llicència que especifica que cal esmentar-ne l’autor en cas d’usar-les.

PhotoRack

Una interfície molt espartana que fa que, de primer moment, no ens creiem que estem davant d’un lloc web de descàrrega d’imatges. Les categories són, a vegades un pèl genèriques o complicades per trobar el que volem, però la llicència és altament flexible i ens permet gairebé qualsevol ús de les imatges.

Feu clic per a ampliar la imatge

Feu clic per a ampliar la imatge

unprofound.com

Aquest banc d’imatges gratuïtes presenta una curiosa funcionalitat en forma de filtre per color, que ens mostra fotografies que encaixen amb aquell color seleccionat… per si hem de mantenir una coherència cromàtica en el treball que estiguem duent a terme.

FreeRange

Estètica molt acurada per a un lloc web en el qual es fa necessari registrar-s’hi per poder descarregar les fotografies.

Feu clic per a ampliar la imatge

Feu clic per a ampliar la imatge

FreeDigitalPhotos.net

Per als qui desitgin emprar mides més grans de les fotografies que ofereix gratuïtament, hi ha una opció de pagament. Això pot ser útil, per exemple, per a pòsters que han de ser impresos i que, per tant, necessiten imatges de mida gran a altes resolucions.

FreeFoto.com

Els continguts d’aquest banc d’imatges són proporcionats de manera gratuïta específicament per a utilitats no comercials.

Feu clic per a ampliar la imatge

Feu clic per a ampliar la imatge

FreePixels

De nombre més aviat escàs, però amb els exemplars que hi ha, de molt alta qualitat. I ens tornem a trobar amb una interfície d’ús basada en categories.

PublicDomainPhotos.com

Més de 5.000 imatges i 8.000 cliparts que podràs descarregar sense cap mena de necessitat de registrar-te al lloc web.

Feu clic per a ampliar la imatge

Feu clic per a ampliar la imatge

DesignPacks

Poca quantitat d’imatges, però que compensa amb la seva qualitat.

Everystockphoto.com

I, per acabar, un “meta” banc d’imatges, ja que els cinc milions de fotografies que podem trobar aquí, la web els treu de diversos bancs d’imatges lliures, com ara la Biblioteca del Congrés dels Estats Units, o la NASA entre d’altres, i les ofereix per categories.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: