2puntllibre, un projecte transmèdia a la ciutat de Girona

Compartir

Amb la premissa d’adaptar una història en diferents formats , el que tècnicament s’anomena transmèdia, va néixer el projecte 2puntllibre, on es transforma una història en una narrativa transmèdia. Aquesta història es divideix en diferents capítols, cadascun dels quals es representa en un format diferent, amb l’objectiu que l’usuari pugui anar descobrint el seu contingut a través de la lectura de codis QR que poden trobar repartits per punts concrets de la ciutat, i que també són escenaris dels diferents fets que es narren al llarg del relat.

L’equip que ho impulsa està format per set alumnes de l’Escola Universitària ERAM. Enguany, n’han celebrat la primera edició i el relat que han adaptat s’anomena “Maledicció” i ha estat escrit per Daniel Fernández Galeote. Aquest és el relat que va ser seleccionat el passat mes d’octubre a través d’un concurs literari autogestionat amb la col·laboració de la Diputació de Girona i de diverses llibreries locals.

El relat “Maledicció” s’ha dividit en 4 capítols, cadascun amb el seu propi format. El primer, el trobem amb el mateix disseny que un còmic animat; el segon s’ha adaptat com si es tractés de la locució d’una conversa telefònica; el tercer és una simulació de la interfície mòbil del protagonista; i, per últim,  el quart el trobem en format audiovisual. Aprofitant el final obert de la història que narra el relat, s’hi ha afegit un cinquè capítol, on l’usuari proposa un final alternatiu a través de les xarxes socials, ja siguin Facebook, Twitter o Instagram.

El projecte es defineix com un punt de connexió entre l’entreteniment i la cultura, estimulat i potenciat per comerços i entitats locals. L’itinerari narratiu es podrà experimentar per la ciutat de Girona a partir del 8 de març i fins el 12 d’abril, i començarà a la Casa de Cultura de Girona, on es podrà localitzar el primer capítol de la història. Tot i això, 2puntllibre també ha estat pensat com un projecte extensible a altres ciutats.

El projecte 2puntllibre es va presentar ahir al Parc Tecnològic de la UdG en el context del quart Fòrum sobre innovació tecnologia i coneixement que es va celebrar la setmana passada.

Per a més informació podeu consultar el seu web, Facebook, Twitter o Instagram.

Què és 2puntllibre? de 2puntllibre.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: