3: Perquè el català és la 8a llengua del món en penetració d’Internet #10raons

Compartir

L’informe de la situació de la llengua catalana elaborat per l’Observatori de la Llengua (integrat per Òmnium culturalPlataforma per la Llengua i la Xarxa Cruscat) arriba a la conclusió que el català és ni menys ni més que la 8a llengua del món en penetració d’Internet. Aquesta és una de les 10 raons amb que treballem per a que els productes digitals parlin català.

Les dades sorgeixen de l’índex de penetració, que és el nombre d’usuaris de la xarxa dividit per la població total del país. I aquestes evidencien que el català està per davant d’altres llengües com el francès, l’italià, l’alemany o el castellà. Potser és difícil apreciar aquest valor com a llengua i com a país, perquè no estem reunits en un sol punt geogràfic, però és un criteri que les empreses ja tenen molt en compte alhora d’utilitzar la nostra llengua.

Malgrat que hi ha altres llengües que tenen molta més repercussió a la Unió Europea, el català les segueix d’aprop malgrat els impediments i enemics polítics amb que compta, en el sí de la pròpia comunitat europea. En els darrers anys l’expansió de la llengua catalana a Internet continua, i com s’explica a l’informe de l’Observatori de la Llengua que comentàvem, en l’opinió de Joan soler, un dels més autoritzats analistes de l’us del català a internet, “la situació del català és, en general bona, amb una presència a la xarxa molt superior al pes demogràfic dels seus aproximadament deu milions de parlants”. Segons dades de l’Idescat, a Catalunya el percentate d’usuaris d’Internet és superior al de la resta d’Espanya i ja sobrepassa el 70%.

sd

A més, el català és un dels idiomes amb més activitat a les principals xarxes socials com Facebook i Twitter, i és la vuitena llengua més utilitzada als blocs, segons la Blogosfera. Un argument més per a que empreses del sector digital es prenguin seriosament l’oportunitat d’oferir productes en la nostra llengua a través de la xarxa i contribueixin a que els productes digitals parlin català.

L’ús del català a la xarxa és indubtable, i els usuaris són els aliats fonamentals i infalibles per demostra-ho.

Podeu llegir la publicació sencera de la Direcció General de Política Lingüística en aquest enllaç.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: