300 fets, una iniciativa per conèixer la historia del català

Compartir

La Direcció General de Política Lingüística ha posat en marxa la campanya “300 fets de llengua”, una iniciativa lúdica per divulgar la història del català i que es basa en cinc formats diferents: un concurs participatiu, un joc de taula, un relat per a les xarxes socials i mitjans de comunicació, l’edició d’un vídeo i d’un llibre. El passat 13 de juny es va presentar el projecte, que pretén ampliar el coneixement de la ciutadania sobre els esdeveniments que han afectat la llengua catalana al llarg de la seva història.
Un dels elements més destacats és el recull cronològic que trobem al web, on apareixeran de manera gradual els 300 fets més destacables de la Història de la llengua catalana, a mesura que es vagin publicant i compartint a les xarxes socials de la Direcció General de Política Lingüística i en diversos mitjans de comunicació.

D’altra banda, el concurs va començar al mes de març en els centres el Consorci de Normalització Lingüística i durant aquests mesos hi han participat més de 2.500 persones. Consisteix en una combinació de preguntes sobre Història de la Llengua i reptes lingüístics.
El joc de taula dels 300 fets de llengua és un estoig cilíndric que conté 300 naips que presenten 300 fets de llengua amb reptes lingüístics associats. Està pensat per jugar-hi en ambients lúdics, tot i que també pot ser un recurs didàctic. Els jugadors s’enfronten per parelles per aconseguir la màxima puntuació intercanviant naips i afrontant els reptes que s’hi plantegen. El joc es distribuirà entre els participants al concurs, els centres de normalització lingüística, els participants més actius en la línia del temps i diversos mitjans de comunicació.

joc de taula

Per conèixer més a fons la campanya podeu visitar el web.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: