5 artistes de prestigi internacional publiquen vídeos per promocionar Catalunya

Compartir

Cinc artistes de prestigi internacional han publicat a les xarxes socials vídeos amb l’objectiu de promocionar Catalunya turísticament, en una acció viral i creativa organitzada per l’Agència Catalana de Turisme i penjats als perfils de la plataforma Catalunya Experience.

Els vídeos són el resultat d’un viatge de familiarització organitzat per la Generalitat de Catalunya, el passat mes de maig. El viatge amb els vídeo-artistes es va organitzar de manera que cada cadascun visités una zona de Catalunya, acompanyat per un habitant del territori que coneixia perfectament l’oferta turística que s’hi ofereix. Cada un d’ells va tenir llibertat absoluta a l’hora de realitzar les seves creacions, donat que a més cada vídeo-artista està especialitzat en una tècnica de realització diferent que actualment estan esdevenint noves tendències, i que converteixen els seus vídeos en autèntiques peces d’art.

Rob Whitworth, anglès i resident a Shanghai, va visitar la ciutat de Barcelona per realitzar un vídeo amb una tècnica que consisteix en prendre moltes fotografies, movent la càmera entre cada exposició, per després crear una peça única. Aquesta peça ha sigut viral aquestes últimes setmanes, tot i que la majoria de reproduccions han estat des de Vimeo.

Aleksandr Krautsou, procedent de Bielorússia, va viatjar per la Val d’Aran, les Terres de Lleida i els Pirineus lleidatans. Per realitzar la seva part va utilitza una tècnica que consisteix en prendre moltes fotografies, mantenint la càmera quieta en un punt entre les exposicions, per composar un vídeo d’una escena canviant.

Albert & Dennis, també coneguts com Aeroshots i procedents de Catalunya, van viatjar fins la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre per gravar una combinació d’imatges aèries i a càmera lenta, que retarda artificialment l’acció per aconseguir un major impacte emocional.

Pau Garcia Laita, també català, va visitar la demarcació de Girona, la Costa Brava i els Pirineus gironins. El seu vídeo utilitza la tècnica de les miniatures, que consisteix en accelerar l’acció d’un vídeo perquè doni la sensació de maquetes en moviment.

Finalment, Trevor Hawkins, procedent dels Estats Units, va recórrer Paisatges de Barcelona i Costa Barcelona. La seva obra consisteix en fer un vídeo narratiu d’una història, prenent com a referència els estils de vida dels personatges locals per donar a conèixer una destinació.

Aquests vídeo-artistes van ser escollits per l’Agència Catalana de Turisme per la seva àmplia repercussió a Vimeo, ja que entre tots sumen més de 2.300.000 reproduccions, i perquè les seves creacions han estat qualificades com a vídeos més populars per un jurat de professionals d’aquesta plataforma.

Amb aquesta acció, l’Agència Catalana de Turisme torna ser pionera en utilitzar noves tècniques i nous formats de promoció turística per desenvolupar la seva estratègia d’aconseguir més impactes, com ja va fer al 2012 en organitzar el primer viatge a Catalunya d’instagramers a nivell internacional que altres destinacions del món han replicat. L’objectiu amb aquests vídeos és arribar al milió de reproduccions. De moment van pel bon camí, ja que en 20 dies han superat les 250.000 reproduccions.

FONT

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: