7: Perquè les xarxes socials més usades creuen en el valor del català #10raons

Compartir

Les xarxes socials es caracteritzen per la interacció entre usuaris, la immediatesa o la identitat pròpia de cadascuna d’aquestes xarxes i també per ser un dels canals amb que la majoria ens expressem de forma natural i cada cop més quotidiana. Sembla lògic que per això també siguin un espai on la comunicació es produeixi en la nostra llengua materna o la que usem de forma més habitual. Prova d’això és que el català és la 19a llengua més usada a Twitter i la 8a llengua més utilitzada als blogs.

TAMBÉ: CAMPANYA: 10 raons perquè els productes digitals parlin català

Sin título

De fet, les principals xarxes socials i també les més usades com Facebook, Google Plus o Twitter, a banda de Youtube, Tuenti o Badoo, tenen la interfície en català.

La font principal per analitzar això pel que fa a Twitter és The Twitter of Babel amb dades provinents de la Universitat de Cornell i per això sabem que és la 19a llengua més utilitzada a Twitter des d’almenys l’any 2012. Probablement això sigui degut amb l’esponteneïtat i la immediatesa que caracteritza aquesta xarxa social en concret. Sens dubte també per l’ús evidentment continuat que en fan els usuaris catalanoparlants més actius.

_mapatwitter_e4da8ccd

D’altra banda, els blocs en català també  ens aporten dades concloents. El català apareix com la 8a llengua més emprada als blocs segons la Blogosfera, que referida al marc català, utilitza el terme “catosfera“. A banda podeu saber més de les implicacions a la xarxa de la Blogosfera a través de viquipèdia, que com deiem al darrer article de la campanya, també és una altra de les raons de pes, juntament amb aquesta, per a que els productes digitals parlin català.

Aquesta és la 7ena publicació de la campanya organitzada per la Direcció General de Política Lingüístia. També els podeu seguir a twitter. Podeu llegir la campanya sencera en aquest enllaç.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: