8 persones condemnades a 123 anys de presó per insultar el líder suprem per Facebook

Compartir

En les últimes setmanes a Espanya s’estan registrant nous i molts casos de repressió d’usuaris a les xarxes socials, però és un fet que passa a tot el món, i en aquells països on la llibertat d’expressió està molt més limitada, la condemna és molt més exagerada, fins el punt de ser notícia.

Aquesta vegada toca parlar d’Iran, on un jutge va sentenciar a 8 persones a una pena de 123 anys de presó per diversos càrrecs. El principal motiu: insultar per Facebook al líder suprem del país, Ali Khamenei.

Arran d’unes polèmiques, diversos usuaris van criticar la gestió del govern, i van ser detinguts l’any passat per la Unitat Cibernètica de la Guàrdia Revolucionària de Teheran. Aquests van rastrejar l’activitat de la gent i detenir a desenes d’usuaris, accions que la mateixa Facebook ha criticat en diverses vegades.

Entre els càrrecs pels quals van rebre sentències que van dels 7 als 20 anys inclouen blasfèmia, propaganda en contra de l’Estat, mentir i insultar al màxim líder de la nació, etcètera.

Una de les condemnades és una dona britànica que, segons explica la família, va realitzar els comentaris en un xat privat, de manera que queda clar que el govern d’aquesta nació controla absolutament tots els mitjans de comunicació per censurar.

La sentència va ser dictada pel jutge Mohammad Moghiseh, conegut per les seves declaracions i sentències extremadament dures contra activistes, advocats i periodistes. “Aquesta decisió busca clarament escampar por entre els usuaris d’Internet a l’Iran i convèncer els iranians que compleixin els estrictes controls estatals del ciberespai”, va declarar la Campanya Internacional de Drets Humans a l’Iran en un comunicat.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: